Pastinaaksoep met bladerdeegdakje
-
Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd ze in stukjes. Snipper de sjalot.
-
Verhit in een (soep)pan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de sjalot 1 minuut. Schep de pastinaak en zoete aardappelblokjes erdoor en bak 1 minuut mee.
-
Verkruimel het bouillontablet erboven, voeg 1,25 liter water toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken tot de pastinaak gaar is.
-
Laat intussen het bladerdeeg op kamertemperatuur ontdooien. Snijd de pancetta in reepjes. Hak de naaldjes van het takje rozemarijn fijn.
-
Verhit in een koekenpan de laatste eetlepel olijfolie. Bak de pancetta in 4 minuten knapperig uit. Voeg de rozemarijn toe en bak nog 1 minuut.
-
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg indien nodig wat extra bouillon of water toe om de soep te verdunnen. Voeg ook het pancettamengsel toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
-
Snijd uit 4 plakjes bladerdeeg elk 1 cirkel, groot genoeg om de soepkommen mee te bedekken. Snijd of steek uit het laatste plakjes bladerdeeg 1 ster per kom. Klop het ei los.
-
Schenk de soep in de kommen. Leg op elke kom een bladerdeegcirkel en druk deze langs de rand licht aan. Bestrijk het deeg dun met ei en leg er een deegster op. Bestrijk de sterren ook dun met ei. Zet de kommen op de bakplaat.
-
Zet de kommen ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is. Serveer de soep meteen uit de oven.
0 reacties