Crostini komt oorspronkelijk uit Italië, maar wordt enorm veel gegeten in Nederland. Dat is niet zonder reden, deze crostini met kastanjespread en gekaramelliseerde sjalotten vindt iedereen heerlijk.

Rudolph van Veen

Ingredienten

20
Personen

  • 600 g sjalotten
  • olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 ciabatta
  • 200 g kastanjes (voorgekookt)
  • 250 g ricotta
  • 1 el geraspte mierikswortel
  • 1 bosje bieslook

Extra nodig

  • foodprocessor

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de sjalotten in halve ringen. Verhit de olie in een pan en bak de sjalotten op middelhoog vuur circa 6 minuten. Voeg peper en de honing toe en laat nog circa 3 minuten bakken. Laat de sjalotten een beetje afkoelen 

Snijd de ciabatta in plakjes en besprenkel met een beetje olie. Bak de plakjes ciabatta in de oven in circa 8-10 minuten krokant in de oven. 

Voeg de kastanjes, ricotta, mierikswortel en 2/3 van de gekaramelliseerde sjalotten toe aan de foodprocessor en pureer tot een grove spread. Snijd de bieslook fijn en meng 2/3 door de kastanjespread. Breng op smaak met zout.  

Smeer de spread op het geroosterd brood en garneer met de rest van de sjalotten en de bieslook. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

18
Crostini met kastanje spread en gekarameliseerde sjalotjes
Crostini met kastanje spread en gekarameliseerde sjalotjes