Garnering maakt of breekt je kerstdiner. Maak het af met deze gezellig slaboompjes.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Sla-kerstboompjes

  • 1 komkommer
  • 4 blaadjes rode krulsla
  • 4 blaadjes groene krulsla
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 1/2 bosje bieslook

Dressing

  • 2 tl Dijonmosterd
  • 1/2 citroen
  • 150 ml olijfolie extra vierge

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Stap 1: Sla-kerstboompjes
Snijd met een dunschiller de komkommer in lange slierten. Maak van een blaadje rode en groene krulsla, een takje peterselie en een paar sprietjes bieslook een mooi boeketje. Houd dit vast aan de onderkant van de slablaadjes en wikkel een komkommerlint om de onderkant van het slaboeketje heen. Herhaal met de rest van de sla. Leg de boeketjes op een snijplank en snijd de onderkant recht zodat het boeketje rechtop kan staan.

Stap 2: Dressing
Meng de mosterd, sap van de citroen, peper, zout en de olijfolie tot een dressing. Besprenkel de slaboompjes met de dressing.

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

21
Sla-kerstboompjes_LS_6512.jpg
Sla-kerstboompjes_PT_6524.jpg