Groene asperges met kaasgratin en gepocheerd ei
-
Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd of breek het houtachtige uiteinde van de asperges. Rasp de kaas.
-
Zet de gratins op de bakplaat. Bestrooi ze met de kaas en leg de asperges erbij. Besprenkel de asperges met de olijfolie en bestrooi ze met zout en peper naar smaak.
-
Bak de gratins met de asperges in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
-
Smelt in een steelpan de boter zonder te kleuren. Neem de pan van het vuur en laat 5 minuten afkoelen.
-
Pocheer intussen de eidooiers: breng in een hapjespan een laag water aan de kook. Doe telkens 1 eidooier in een koffiekopje en laat langzaam in het hete water glijden. Pocheer zo 4 eidooiers in 2-3 minuten naar wens gaar. Schep ze voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en leg op een bord.
-
Doe de laatste 2 eidooiers met de wijnazijn in een hoge maatbeker. Zet er de staafmixer in. Schenk de gesmolten boter erbij en mix, terwijl je de staafmixer langzaam omhoogtrekt, het ei-botermengsel tot een gebonden hollandaisesaus. Voeg de takjes basilicum met zout en peper naar smaak toe en mix nog kort.
-
Neem de bakplaat uit de oven. Leg de gepocheerde eidooiers op 4 gratins. Schep er een beetje basilicumhollandaise over en bestrooi naar wens met extra basilicum.
-
Serveer de geroosterde asperges en de boerenkaasgratins met de rest van de basilicumhollandaise apart erbij.
0 reacties