Saucijzenbroodjes maken? Dit kan jij supersimpel zelfmaken. Met dit recept van Rudolph zet je in één handomdraai deze feestelijke saucijzenbroodjes op tafel!

Rudolph van Veen

Ingredienten

20
Porties

Saucijzenbroodjes

  • 100 g gerookte amandelen
  • 1 teen knoflook
  • 500 g kalfsgehakt
  • 100 g vijgenjam
  • 75 g paneermeel
  • 2 el melk
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 tl vers gemalen peper
  • 1/2 tl zout
  • 1 plakje filodeeg
  • 1 ei
  • 1 scheutje room

Garnering

  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • 1 el witte sesamzaadjes

Bereidingswijze

Totale tijd: 50 minuten

Stap 1:
Hak de amandelen. Snijd de knoflook fijn. Meng voor de vulling in een kom het gehakt, amandelen, knoflook, vijgenjam, paneermeel, melk, ras el hanout, peper en zout. Rol van het gehaktmengsel 2 lange worstjes. 

Stap 2:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer het ei en de room los . Bestrijk een vel filodeeg met het eistrijksel en leg het andere vel erop. Leg de vulling erop en rol het deeg eromheen. Herhaal dit nog een keer zodat je twee rollen hebt. Bestrijk het deeg met het eistrijksel en bestrooi met de sesamzaadjes. Bak de saucijzenbroodjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

111
Feestelijke saucijzenbroodjes
Feestelijke saucijzenbroodjes