Witte-wijnpeertjes
-
Schil de peren en verwijder met een appelboor de klokhuizen. Breng in een pan de wijn, water, suiker, citroensap en het laurierblaadje aan de kook. Kook de peertjes in circa 1 uur gaar.
-
Roer de maïzena met een beetje water tot een papje. Voeg dit toe aan de pan om het kookvocht een te binden en de peertjes te laten glanzen. Laat het geheel afkoelen.
Gegrilde halloumi
-
Verwarm een grillpan voor. Snijd de halloumi in plakjes snijden. Besprenkel met de olie en gril de halloumi op beide kanten tot er een mooi grilstreepje ontstaat.
Opmaak en garnering
-
Hak de pistachenoten grof. Snijd de peertjes horizontaal doormidden. Leg een plakje halloumi tussen de twee peerhelften. Besprenkel de peertjes eventueel nog met een beetje kookvocht.
-
Bestrooi met de pistachenoten en de granaatappelpitjes. Prik met een satéprikker een gat in de bovenkant van de peertjes. Steek hierin een takje waterkers, postelein of kervel.
0 reacties