De stoofpeer is een kerstklassieker, maar deze wordt vaak in rode wijn bereidt. In dit gerecht wordt er gebruik gemaakt van witte wijn, superlekker! In combinatie met gegrilde halloumi heb je een smaakvol voorgerecht.

Rudolph van Veen

Ingredienten

6
Personen

Witte wijnpeertjes

  • 6 stoofperen
  • 1/2 l witte wijn
  • 250 ml water
  • 100 g suiker
  • 1/2 citroen
  • 1 laurierblaadje
  • 1/2 el maïzena

Gegrilde halloumi

  • 1 plakje halloumi
  • 1 el olijfolie

Garnering

  • 15 g pistachenoten
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 6 takjes waterkers, postelein of kervel

Extra nodig

  • appelboor
  • grillpan

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Stap 1: Witte-wijnpeertjes
Schil de peren en verwijder met een appelboor de klokhuizen. Breng in een pan de wijn, water, suiker, citroensap en het laurierblaadje aan de kook. Kook de peertjes in circa 1 uur gaar. Roer de maïzena met een beetje water tot een papje. Voeg dit toe aan de pan om het kookvocht een te binden en de peertjes te laten glanzen. Laat het geheel afkoelen. 

Stap 2: Gegrilde halloumi 
Verwarm een grillpan voor. Snijd de halloumi in plakjes snijden. Besprenkel met de olie  en gril de halloumi op beide kanten tot er een mooi grilstreepje ontstaat. 

Stap 3: Opmaak en garnering 
Hak de pistachenoten grof. Snijd de peertjes horizontaal doormidden. Leg een plakje halloumi tussen de twee peerhelften. Besprenkel de peertjes eventueel nog met een beetje kookvocht. Bestrooi met de pistachenoten en de granaatappelpitjes. Prik met een satéprikker een gat in de bovenkant van de peertjes. Steek hierin een takje waterkers, postelein of kervel.  

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

93
Witte-wijnpeertjes met Gegrilde Halloumi
Witte-wijnpeertjes met Gegrilde Halloumi