De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

witte-wijnpeertjes met gegrilde halloumi

Dit recept is een klassieker in een nieuw jasje. Probeer het met het recept van Rudolph. 

Witte-wijnpeertjes met Gegrilde Halloumi

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"De stoofpeer is een kerstklassieker, maar deze wordt vaak in rode wijn bereidt. In dit gerecht wordt er gebruik gemaakt van witte wijn, superlekker! In combinatie met gegrilde halloumi heb je een smaakvol voorgerecht."

Bereidingswijze

Witte-wijnpeertjes

  1. Schil de peren en verwijder met een appelboor de klokhuizen. Breng in een pan de wijn, water, suiker, citroensap en het laurierblaadje aan de kook. Kook de peertjes in circa 1 uur gaar.

  2. Roer de maïzena met een beetje water tot een papje. Voeg dit toe aan de pan om het kookvocht een te binden en de peertjes te laten glanzen. Laat het geheel afkoelen. 

Gegrilde halloumi

  1. Verwarm een grillpan voor. Snijd de halloumi in plakjes snijden. Besprenkel met de olie  en gril de halloumi op beide kanten tot er een mooi grilstreepje ontstaat.

Opmaak en garnering

  1. Hak de pistachenoten grof. Snijd de peertjes horizontaal doormidden. Leg een plakje halloumi tussen de twee peerhelften. Besprenkel de peertjes eventueel nog met een beetje kookvocht.

  2. Bestrooi met de pistachenoten en de granaatappelpitjes. Prik met een satéprikker een gat in de bovenkant van de peertjes. Steek hierin een takje waterkers, postelein of kervel.

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker