Zoek jij nog iets lekkers om op je toastje of brood te smeren? Dan is deze creamcheese ball écht wat voor jou. Naast dat het er enorm lekker uit ziet, is het een enorm lekker smeersel.

Rudolph van Veen

Ingredienten

10
Personen

  • 600 g verse roomkaas
  • 200 g geraspte Cheddar
  • 40 g aardbeienjam (2 el)
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1/2 tl zout
  • 6-8 druppels tabasco
  • 1/4 bosje bieslook
  • 150 g pecannoten

Bereidingswijze

Totale tijd: 12 uur en 25 minuten

Roer in de mixer met roerwerk of met de hand de roomkaas glad. Snijd de knoflook fijn. Voeg de cheddar, jam, zout, tabasco en de knoflook toe en meng goed door.  

Leg de kaasmassa in een laagje plasticfolie en rol tot een grote bal en leg het in een kom in de koelkast. Laat de bal een nacht liggen in de koelkast om de smaken in te laten trekken en op te stijven. 

Snijd de bieslook fijn. Hak de noten. Meng de gehakte noten en de bieslook. Rol de kaasbol erdoorheen zodat deze aan alle kanten bedekt is.  

Leg de kaasbol op een schaal. Serveer met toastjes of stokbrood bij. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

126
Creamcheese bal
Creamcheese bal