- Verwarm de oven voor op 210˚C.
- Kook de rijst met de kokoscrème, water en zout in de rijstkoker of doe de rijst met het water, een snuf zout en de kokoscrème in een pan. Breng aan de kook en laat op laag vuur gaar worden.
- Snijd de vis in stukken van circa 3 bij 3 cm. Doe in een kom met de kurkuma, vissaus, limoensap, kokoscreme zout en peper. Laat 5 minuten staan.
- Schil ondertussen de mango en snijd in kleine blokjes. Snijd de komkommer over de lengte in vieren. Snijd de zaadlijsten eruit en snijd in blokjes. Pluk en snijd de muntblaadjes fijn en meng met de mango en komkommer.
- Doe de rijst over op een schaal, spreid uit en laat afkoelen.
- Doe de panko in een schaal en paneer de visstukjes ermee. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de visnuggets in circa 10 minuten krokant en gaar in de oven.
- Snijd voor de chilidip de chilipeper fijn (verwijder voor een milde versie eerst de zaadlijsten). Meng in een kom met de vissaus, 5 el limoensap en een snufje zout. Voeg evt. een scheutje water toe. Meng de helft hiervan met de mango komkommersalade en breng op smaak met zout.
- Schep de rijst op de borden of een grote schaal en schep de mangokomkommersalade erop. Leg de visnuggets ernaast en geef de overige chilidip erbij om te dippen. Snijd 1 rode peper in ringetjes strooi over de salade.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
visnuggets met chilidip
Zin in kipnuggets? Think again! Deze visnuggets met chilidip zijn écht de moeite waard. Superlekker en supermakkelijk om te maken.
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Een recept van
Zin in kipnuggets? Think again! Deze visnuggets met chilidip zijn écht de moeite waard. Superlekker en supermakkelijk om te maken.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Wat Eten We Vandaag?
‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties