Gevuld sterbrood met kaas en rösti
-
Strooi 15 gram zout in een grote beslagkom. Zeef de bloem erboven. Maak een kuiltje en strooi hierin de gist. Voeg langs de rand van de kom 400 ml lauwwarm water toe, samen met de eieren en de boter.
-
Kneed in de keukenmachine of met de mixer tot een samenhangend deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg te plakkerig is. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg 1 uur rusten en rijzen op kamertemperatuur.
-
Bak in een koekenpan zonder olie of boter de spekreepjes knapperig uit. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
Laat in dezelfde pan de spinazie slinken en het vocht verdampen. Meng de spinazie met de rösti, de spekjes en de kaas. Breng op smaak met zout en peper.
-
Verdeel het deeg in drie gelijke stukken. Rol elk stuk op een bebloemd werkvlak uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm doorsnede.
-
Leg één lap op de met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de helft van de röstivulling over de deegcirkel, maar laat de rand vrij. Leg de tweede deeglap erop, druk zachtjes aan en verdeel de rest van de röstivulling erover. Dek af met de derde deeglap.
-
Plaats een klein glas in het midden van het brood en snijd het deeg in 16 gelijke delen vanaf het glas naar de rand. Draai elk deel tweemaal om, om een stervorm te creëren. Verwijder het glas.
-
Laat het deeg onafgedekt nogmaals 10 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor tot 200 ºC.
-
Bestrijk het deeg dun met olijfolie. Bak het brood in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
-
Leg het brood op een schaal. Zet in het midden een schaaltje met de pesto. Breek stukken van het brood en dip in de pesto.
4 reacties
Bedankt voor je oplettendheid. We hebben het recept aangepast!
Groeten,
Team-24Kitchen
Je kunt het deeg tot 12-24 uur van tevoren in de koelkast laten staan. Haal het wel ongeveer 30-60 minuten van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen voordat je ermee verdergaat.
Groetjes,
Team-24Kitchen