Cheesecake met gemarineerde kersen is een klassieke combinatie. Maar natuurlijk niet minder lekker. Gauw aan de slag.

Rudolph van Veen

Ingredienten

10
Personen

Gemarineerde kersen

  • 250 g kersen
  • 400 ml brandewijn

Deeg

  • 150 g volkoren speltmeel
  • 150 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 80 ml olijfolie extra vierge
  • 120 ml koud water

Vulling

  • 4 eiwitten
  • 120 g suiker
  • 100 g roomboter
  • 250 g roomkaas
  • 250 g volle kwark
  • 4 eidooiers
  • 60 g patentbloem

Extra nodig

  • kersenontpitter
  • taartvorm van 22 cm
  • foodprocessor

Bereidingswijze

Totale tijd: 24 uur en 45 minuten

Gemarineerde kersen

Stap 1:
Ontpit de kersen.

Stap 2:
Voeg een dag voordat je de cheesecake gaat bakken de kersen samen met de brandewijn toe aan een pot. Laat de kersen voor gebruik uitlekken.

Deeg

Stap 1:
Meng in een kom het meel, bloem, bakpoeder en het zout. Voeg de olijfolie en het water toe. Kneed het geheel in de keukenmachine of met de hand tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2:
Verwarm de oven voor op 150°C.

Stap 3:
Vet de taartvorm in bekleed met bakpapier. Bestrooi het aanrecht met wat meel en rol het deeg dun uit. Bekleed de bodem en de rand van de taartvorm met deeg.

Vulling

Stap 1:
Klop de eiwitten met de suiker luchtig en stijf in de mixer.

Stap 2:
Smelt de boter. Meng in de foodprocessor de roomkaas, kwark, eidooiers, boter en bloem tot een gladde massa. Spatel daarna het eiwitschuim door de roomkaasmassa.

Stap 3:
Verdeel het mengsel over de taartvorm. Bak de cheesecake in de oven in ongeveer 1,5 uur gaar. Laat de cheesecake na het bakken eerst 15 minuten afkoelen voordat je ‘m uit de vorm haalt.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.

Geef je waardering

132
Warme cheesecake met room en gemarineerde kersen
Warme cheesecake met room en gemarineerde kersen