De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

indonesische roerbakschotel met snijbonen

Dit recept is een Indonesisch roerbakgerecht met rijst, snijbonen, sambalnoten en komkommersalade. Deze maaltijd is vegan proof en glutenvrij.

45 min (voor)bereidingstijd
Indonesische roerbakschotel

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Bereidingswijze

Dit recept is een samenwerking met HelloFresh. Kijk voor het oorspronkelijke recept hier. 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de sambal, 2 tl aguavesiroop, pinda’s, cashewnoten en een snuf zout. Spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Pel en pers of snijd de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beiden fijn. Snijd of schaaf de komkommer in halve plakken.

Meng in een kom 1 tl aguavesiroop met de witte balsamicoazijn. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met peper en zout. Bewaar de komkommersalade.

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook, de gember en de rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Snijd de sperziebonen in reepjes of stukjes, voeg ze toe en bak 8 minuten.

Voeg de gekookte rijst toe aan de snijbonen, evenals de pindakaas, de sojasaus, de ketjap en 2 el water per persoon. Zet het vuur hoog en roerbak nog 2 minuten.

Pluk de korianderblaadjes. Verdeel de rijst over de borden. Bestrooi met de sambalnoten en blaadjes koriander. Serveer met de komkommersalade.

In Cook it Forward kookt presentatrice Miljuschka Witzenhausen elke dag een gerecht voor iemand een bekende Nederlander. Aan het einde van elke aflevering geeft de gast van die dag het stokje weer door aan iemand anders, en zo ontstaat een cirkel van de meest uiteenlopende gasten en gerechten.

Voor elke gast maakt Miljuschka een gerecht, bestaande uit ingrediënten waar ze gek op zijn. Denk aan een pasta carbonara met chocolade en eend, een gezonde roti en een goddelijk toetje met chocolademousse en Kinder Bueno.

Nieuw seizoen Cook it Forward

Eerder kookte Miljuschka voor onder andere Pauline Weuring van Uit Pauline's Keuken, Fajah Lourens, YouTuber Rutger Vink en sportende bloggers The Healthy Sisters

In het tweede seizoen komen nieuwe BN'ers voorbij, waaronder niemand minder dan Yvon JaspersMarieke Elsinga, Dennis Weening en Sanne Vogel

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan vanaf 20 november elke werkdag om 18:00 naar nieuwe afleveringen Cook it Forward op 24Kitchen!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker