Dit recept is een samenwerking met HelloFresh. Kijk voor het oorspronkelijke recept hier.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de sambal, 2 tl aguavesiroop, pinda’s, cashewnoten en een snuf zout. Spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 8 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Pel en pers of snijd de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beiden fijn. Snijd of schaaf de komkommer in halve plakken.
Meng in een kom 1 tl aguavesiroop met de witte balsamicoazijn. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met peper en zout. Bewaar de komkommersalade.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook, de gember en de rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Snijd de sperziebonen in reepjes of stukjes, voeg ze toe en bak 8 minuten.
Voeg de gekookte rijst toe aan de snijbonen, evenals de pindakaas, de sojasaus, de ketjap en 2 el water per persoon. Zet het vuur hoog en roerbak nog 2 minuten.
Pluk de korianderblaadjes. Verdeel de rijst over de borden. Bestrooi met de sambalnoten en blaadjes koriander. Serveer met de komkommersalade.
0 reacties