Tarte tatin
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de kweeperen, snijd deze in partjes verwijder het klokhuis. Leg deze in een bak met water met wat schijfjes citroen.
- Schenk de calvados in de pan en voeg hier de kweeperen aan toe. Flambeer het geheel met een rustige vlam.
Let op: Vergeet niet de afzuigkap uit te zetten en zorg dat je altijd de deksel van de pan binnen handbereik hebt om het vuur te doven. - Voeg hier de boter in blokjes aan toe en verdeel de suiker over de kweeperen.
- Blijf de stukjes kweepeer rustig keren.
- De kaneel kan hier toegevoegd worden samen met de rest van de suiker.
- Je kan de kweeperen nu eventueel in een patroon neerleggen als je een nette tarte tatin wilt. Laat rommelig liggen als je het robuuster wilt hebben.
- Zet het vuur uit en zorg dat de vlam echt al uitgedooft is.
- Bedek het geheel met het bladerdeeg, wees voorzichtig de kweeperen zijn heel heet.
- Prik gaatjes in het bladerdeeg. Strijk af met wat eigeel en bestrooi met rietsuiker.
- Zet het geheel in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.
- Leg een bord over de tarte tatin en flip deze snel zodat het bladerdeeg onder komt te liggen.
- Serveer met een mooie dot vanilleslagroom
Vanilleslagroom
- Schraap het vanillestokje uit.
- Klop de poedersuiker, de slagroom en de vanille tot een mooie stijve slagroom.
0 reacties