Deze heerlijk kip maak je supermakkelijk in de airfryer. Chef danny deelt zijn verrassende recept.

Danny Jansen

Ingredienten

2
Personen

Citroenkip met dragonaardappels

  • 2 st citroenen
  • 4 st kippendijen met vel
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • peper en zout
  • 450 g CêlaVíta-wokjes
  • olijfolie
  • 2 eetlepels gedroogde dragon

Bleekselderij-appelsalade

  • 2 tl grove mosterd
  • 3 eetlepels mayonaise
  • peper en zout
  • 5 stengels bleekselderij
  • 2 st appels
  • 3 st bosuitjes
  • 100 g pecannoten

Extra nodig

  • rooster voor de airfryer

Bereidingswijze

1 uur

Citroenkip met dragonaardappels 
Stap 1: 
Verwarm de airfryer voor op 180 ºC. Houd er rekening mee dat de genoemde bereidingstijden per airfryer kunnen verschillen. 

Stap 2: 
Doe de kippendijen in een kom en rasp en pers de citroenen er boven uit. Voeg de kerriepoeder en peper en zout toe en marineer circa 30 minuten. 

Stap 3: 
Doe de aardappels in de airfryer. Voeg een scheutje olie en de dragon toe. Meng goed door. Doe het rooster in de airfryer en verdeel hier de kippendijen over. Bak in circa 20 minuten gaar en krokant.  

Bleekselderij-appelsalade 
Stap 1: 
Meng de mayonaise met de mosterd. Was de bleekselderij, schil met de dunschiller de draden en snijd de stelen in kleine blokjes. Schil de appels en snijd ook in blokjes. Snijd de bosuitjes in fijne ringen.  

Stap 2: 
Voeg de bleekselderij, appelblokjes en bosuiringetjes toe aan de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de nootjes boven de salade en meng goed door. Serveer met citroenkip en dragonaardappels.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN EVERY DAY FRY-DAY

Geef je waardering

Citroenkip airfryer
Citroenkip airfryer