Stap 1: kersenjam maken
Ontpit de kersen. Pureer de helft van de kersen samen met de esdoornsiroop met een staafmixer of in de blender. Voeg de puree toe aan een kom en roer het chiazaad erdoor. Snijd de andere helft van de kersen in stukjes en prak de frambozen op een bordje met een vork. Roer de stukjes kersen en de geprakte frambozen door de puree en laat dit minstens 30 minuten opstijven in de koelkast. Het is nog beter als je de jam een dag van tevoren maakt.
Stap 2: chocoladeplaatcake maken
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Zorg dat je een opstaande rand bakpapier hebt van 5 cm. Laat de boter samen met de gehakte chocolade zachtjes smelten in een pannetje.
Scheid de eieren in twee kommen. Eén met dooiers en één met eiwit. Doe bij elk de helft van de suiker. Klop de eidooiers au bain-marie luchtig tot circa 50 graden Celsius. Haal het van de au bain-marie en klopt nog even door. Zeef de bloem erbij en giet hier ook de gesmolten boter met chocolade bij. Roer alles rustig door elkaar.
Klop de eiwitten heel luchtig tot zachte pieken en spatel het schuim rustig door het beslag. Giet het beslag op de bakplaat en verdeel de kersen erover. Bak de cake in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake volledig afkoelen.
Stap 3: afwerking
Keer de afgekoelde cake om op een grote schaal of snijplank. Klop de slagroom met de suiker stijf. Besmeer de chocoladecake met de kersenjam. Verdeel de slagroom erover. Garneer met het fruit. Bestrooi met de hagelslag en bestuif met een beetje cacaopoeder en poedersuiker.
Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers? Bekijk ze hier allemaal >
0 reacties