De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zelfgemaakte noodlesoep

Een warme kom noedels met mals vlees en een goddelijke saus. Dat is comfort food waar we elke dag mee uit de voeten kunnen! Perry deelt zijn speciale recept.

270 MIN
noodlesoep

Een recept van

Perry de Man

Perry De Man

Probeer deze warme kom met noedels met supermals vlees in een goddelijke saus. Dat is comfort food waar we elke dag mee uit de voeten kunnen! Perry deelt zijn speciale recept.

Bereidingswijze

Noodles 

Stap 1: 
Voeg alle ingrediënten toe aan een kom en kneed goed door. Kneed door totdat het elastisch is. 

Stap 2: 
Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat rusten in de koelkast voor circa 30 minuten.  

Stap 3: 
Haal het deeg door een pastamachine op de dunste stand. Herhaal dit twee keer. Gebruik vervolgens de spaghetti-stand op de pastamachine om dunne noedels te krijgen.  

Stap 4: 
Kook de noodels in circa 30 seconden gaar.  

Noodlesoep 

Stap 1: 
Spoel de ossenstaart af. Halveer de ui. Snijd de tomaat in kwarten, 3 bosui-stengels in stukken en houd het groene gedeelte apart voor de garnering. Snijd de gember in plakken. Pel 3 knoflooktenen. Doe al deze ingrediënten in de pan samen met het water. 

Stap 2: 
Verhit een koekenpan en rooster de Szechuan-peper voor enkele seconden. Voeg toe aan de bouillon samen met de rijstwijn, steranijs en laurier. Breng de pan aan de kook en trek een heldere bouillon. Dit duurt ongeveer 3-4 uur. Schuim tussendoor af.  

Stap 3: 
Zeef de bouillon en houdt warm. Voeg daar nog een paar stukken bosui aan toe (groene gedeelte), sojasaus, suiker en paar plakken gember.  

Stap 4: 
Haal de ossenstaart uit de pan. Verwijder het vlees van het bot en snijd in stukjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het vlees kort aan. 

Stap 5: 
Maal de knoflooktenen. Snijd de overige bosui in ringen en de koriander fijn.  

Stap 6: 
Verdeel de chili-pasta, een scheut sojasaus, knoflook en scheutje olie over een soepkom. Voeg de noedels toe en giet de bouillon in de soepkom.  

Stap 7: 
Garneer de soep met de bosui, koriander en rundvlees.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT GUILTY PLEASURES  

In dit programma biechten bekende Nederlanders waaronder Dan Karaty, Sergio Vyent en Shirma Rouse hun geheime eetgewoontes op aan 24Kitchen-chef Perry de Man en bereiden ze samen een culinaire versie van hun favoriete gerecht. 

 

guilty pleasures

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker