Noodles
Stap 1:
Voeg alle ingrediënten toe aan een kom en kneed goed door. Kneed door totdat het elastisch is.
Stap 2:
Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat rusten in de koelkast voor circa 30 minuten.
Stap 3:
Haal het deeg door een pastamachine op de dunste stand. Herhaal dit twee keer. Gebruik vervolgens de spaghetti-stand op de pastamachine om dunne noedels te krijgen.
Stap 4:
Kook de noodels in circa 30 seconden gaar.
Noodlesoep
Stap 1:
Spoel de ossenstaart af. Halveer de ui. Snijd de tomaat in kwarten, 3 bosui-stengels in stukken en houd het groene gedeelte apart voor de garnering. Snijd de gember in plakken. Pel 3 knoflooktenen. Doe al deze ingrediënten in de pan samen met het water.
Stap 2:
Verhit een koekenpan en rooster de Szechuan-peper voor enkele seconden. Voeg toe aan de bouillon samen met de rijstwijn, steranijs en laurier. Breng de pan aan de kook en trek een heldere bouillon. Dit duurt ongeveer 3-4 uur. Schuim tussendoor af.
Stap 3:
Zeef de bouillon en houdt warm. Voeg daar nog een paar stukken bosui aan toe (groene gedeelte), sojasaus, suiker en paar plakken gember.
Stap 4:
Haal de ossenstaart uit de pan. Verwijder het vlees van het bot en snijd in stukjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het vlees kort aan.
Stap 5:
Maal de knoflooktenen. Snijd de overige bosui in ringen en de koriander fijn.
Stap 6:
Verdeel de chili-pasta, een scheut sojasaus, knoflook en scheutje olie over een soepkom. Voeg de noedels toe en giet de bouillon in de soepkom.
Stap 7:
Garneer de soep met de bosui, koriander en rundvlees.
Meld je aan en praat mee