Soesjes hoeven niet altijd gevuld met room te zijn. Soms is het beter om je soesje te vullen met kaas. Speciaal voor de echte cheeselover hebben wij deze hartige variant.

Rudolph van Veen

Ingredienten

40
Porties

  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • 100 g boter
  • 120 g bloem
  • 1/2 tl zout
  • 4 eieren
  • 125 geraspte kaas (Gruyere)
  • nootmuskaat, peper

Extra nodig

  • spuitzak met een gladde spuitmond

Bereidingswijze

Totale tijd: 55 minuten

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng het water, melk en de boter aan de kook. Voeg de bloem toe en gaar het geheel al roerend circa 4 minuten. Voeg het beslag toe aan de mixer of een kom. Meng de nootmuskaat erdoor. Roer het beslag een beetje koud. Voeg dan één voor één de eieren toe en meng goed door. Meng 100 g geraspte kaas erdoor. Breng eventueel op smaak met zout en peper.  

Schep het beslag in een spuitzak. Spuit soesjes op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de rest van de geraspte kaas over de soesjes. Verlaag de oventemperatuur naar 170 °C. Bak de soesjes circa 30 minuten in de oven. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

 

 

Geef je waardering

48
Franse kaassoesjes
Franse kaassoesjes