Een tartaar is een echte delicatesse. Dit hoeft alleen niet moeilijk te zijn, sterker nog deze tonijntartaar met avocadocrème is supermakkelijk te maken. Staat dit heerlijke voorgerecht ook bij jou tafel tijdens Kerst?

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Tonijntartaar

  • 1 appel (Granny Smith)
  • 1/2 limoen
  • 300 g verse tonijn
  • 1 sjalotje
  • 1 tl sesamolie

Avocadocrème

  • 1 avocado
  • 1/2 limoen
  • 1 handje babyspinazie
  • 2 el mayonaise
  • Enkele takjes waterkers of kervel

Extra nodig

  • 4 glaasjes
  • foodprocessor of staafmixer

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Stap 1: Tonijntartaar 
Snijd de appel met schil in kleine blokjes en besprenkel met het sap van ½ limoen. Verdeel de appel als eerste laagje over de bodem van de glaasjes. 

Snijd de tonijn heel klein. Snipper de sjalot. Meng de tonijn met de fijngesnipperde sjalot, sesamolie en zout en peper. Verdeel de tonijntartaar bovenop de appel in de glaasjes. 

Stap 2: Avocadocrème 
Pel de avocado. Pureer de avocado, spinazie, sap van de limoen en mayonaise tot een gladde crème in de foodprocessor of met de staafmixer. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Verdeel de crème over de glaasjes. 

Garneer met een takje waterkers of andere groene kruiden zoals verse kervel. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

134
Tonijntartaar met avocadocrème
Tonijntartaar met avocadocrème