Kreeftensoep

Soep

Voornemens soep te maken met Kerstmis? Dan heb je geluk. Over het algemeen geldt dat soep alsmaar lekkerder wordt naarmate het langer staat. Dat komt doordat de smaken van de ingrediënten dan nog beter intrekken. Maak bijvoorbeeld deze bisque van kreeft. Of een van onze andere kerstsoepen

Turkey

Kerstkalkoen

Hét kerstgerecht bij uitstek: kalkoen. De kalkoen kun je een dag van te voren al vullen en een dry rub aanbrengen. De smaak ervan zal alleen nog maar beter in de de kalkoen trekken. Haal de kalkoen een uur van tevoren uit de ijskast zodat-ie op kamertemperatuur kan komen. De oven doet de rest! 

Stoofgerechten

Stoofgerechten 

Net als voor soep geldt dat ook een stoofgerecht alleen maar lekkerder wordt naarmate het langer staat. Je kan een stoofpotje een of zelfs meerdere dagen van tevoren maken. Het enige wat je voor het kerstdiner nog hoeft te doen is het vuur onder de pan zetten. Bekijk hier 10X onze lekkerste stoofgerechten of kerststoof met sukade van hert.  

Beef Wellington

Beef Wellington 

Deze kerstklassieker is behoorlijk bewerkelijk, maar ondanks dat kun je 'm goed een dag van tevoren maken. Zorg er dan wel voor dat je het geheel in een plastic folie in de koelkast legt, anders loop je het risico dat het bladerdeeg los raakt en uit elkaar valt. En let op dat je de beef Wellington - net als de kalkoen - ongeveer een uur voordat je 'm de oven inschuift uit de koelkast haalt zodat-ie op kamertemperatuur komt.

Panna cotta

Aardbeien-tomaten panna cotta 

Een zijdezacht dessert uit Italië. Letterlijk betekent panna cotta: gekookte room. Na het koken van de room plaats je het in de koelkast, waar het opstijft. Daar is een minimale tijd van ongeveer vier uur voor nodig. Maar het mag natuurlijk ook langer dan dat in de ijskast blijven. Het aardbeien- en tomatenmengsel maak je ook van tevoren, maar voeg je pas toe bij het uitserveren.