Geroosterde zalm
-
Snijd de zalm in de lengte in, maar niet helemaal door.
-
Hak de knoflook, rasp de gember en snijd de rode peper fijn.
-
Meng de sojasaus, honing, sesamolie, citroen, knoflook, gember, rode peper en chili-olie door elkaar.
-
Giet de helft van de marinade over de zalm. Zorg dat het goed is verdeeld.
-
Laat de zalm minimaal 30 minuten, maar het liefst 2 uur, marineren in de koelkast.
-
Doe de andere helft van de marinade in een pannetje en breng zachtjes aan de kook.
-
Meng het aardappelzetmeel met een scheutje water en voeg al roerend toe aan de pan. Laat de saus indikken en laat daarna afkoelen.
-
Dep de zalm droog en smeer in met een beetje saus.
-
Verwarm de barbecue of oven tot 200 °C.
-
Bak in ongeveer 18 minuten gaar. Smeer de zalm om de 6 minuten in met de saus.
-
Verpak de zalm in aluminiumfolie en laat 8 minuten rusten.
-
Snijd de bosui fijn. Garneer de zalm met de bosui en het sesamzaad. Strooi er eventueel nog wat verse koriander overheen.
Noedelsalade
-
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud.
-
Snijd de ui in ringen. Hak de knoflook fijn. Snijd de kool, peper en bosui fijn. Snijd de wortel en prei in dunne reepjes.
-
Verhit een wok en voeg de eieren toe. Roer en bak gaar. Zet apart tot gebruik.
-
Bak in dezelfde pan de ui, knoflook en rode peper. Voeg daarna de kool en wortel toe.
-
Voeg de prei toe en bak enkele minuten. Voeg de paprika, bosui, currypoeder en de kookwijn toe. Bak goed door. Laat daarna helemaal afkoelen. Voeg dan de taugé toe.
-
Rasp de gember. Meng daarna met de sojasaus, citroensap, sesamolie, honing en chilivlokken tot een dressing.
-
Meng de dressing met de noedels en gewokte groenten.
Atjar
-
Gebruik een mandoline om de komkommer in dunne plakken te snijden.
-
Snijd de gember in dunne plakjes, de peper in kleine blokjes en de rode ui in ringen.
-
Meng de azijn, water en suiker in een (weck)pot. Voeg de gember en peper & zout toe. Schud tot de suiker is opgelost.
-
Voeg de komkommer en rode ui toe. Laat minimaal 30 minuten marineren.
Edamame
-
Breng een pan water aan de kook met een snuf zout. Kook de edamame voor 3-4 minuten. Giet af en laat uitdampen.
-
Doe de edamame in een ovenschaal. Meng met de sesamolie en breng op smaak met zout en peper.
-
Verwarm de oven op 200 °C.
-
Rooster de boontjes voor 8-12 minuten.
-
Voeg in de laatste 2 minuten het sesamzaad toe en rooster mee.
Gember-sesamdip
-
Meng alle ingrediënten door elkaar. Laat minimaal 10 minuten trekken.
-
Serveer met de edamame, zalm en noedelsalade.
0 reacties