De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Geroosterde zalm met noedelsalade

Dit geroosterde zalm recept is perfect voor een lekkere en uitgebreide avond. De snelle bijgerechten geven een Aziatische twist aan je diner!

45 min. voorbereidingstijd
30 min. oventijd
120 min. wachttijd
Direct naar recept
Ramons Buitenkeuken

Een recept van

Ramon Brugman

Ramon Brugman buitenkeuken

"Wil je de zalm extra smaakvol maken? Laat ‘m dan langer marineren. Voor een mildere smaak is een kortere marinatietijd prima.”

Bereidingswijze

Geroosterde zalm

  1. Snijd de zalm in de lengte in, maar niet helemaal door. 

  2. Hak de knoflook, rasp de gember en snijd de rode peper fijn. 

  3. Meng de sojasaus, honing, sesamolie, citroen, knoflook, gember, rode peper en chili-olie door elkaar.  

  4. Giet de helft van de marinade over de zalm. Zorg dat het goed is verdeeld. 

  5. Laat de zalm minimaal 30 minuten, maar het liefst 2 uur, marineren in de koelkast. 

  6. Doe de andere helft van de marinade in een pannetje en breng zachtjes aan de kook. 

  7. Meng het aardappelzetmeel met een scheutje water en voeg al roerend toe aan de pan. Laat de saus indikken en laat daarna afkoelen. 

  8. Dep de zalm droog en smeer in met een beetje saus. 

  9. Verwarm de barbecue of oven tot 200 °C.  

  10. Bak in ongeveer 18 minuten gaar. Smeer de zalm om de 6 minuten in met de saus. 

  11. Verpak de zalm in aluminiumfolie en laat 8 minuten rusten. 

  12. Snijd de bosui fijn. Garneer de zalm met de bosui en het sesamzaad. Strooi er eventueel nog wat verse koriander overheen. 

Noedelsalade

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud. 

  2. Snijd de ui in ringen. Hak de knoflook fijn. Snijd de kool, peper en bosui fijn. Snijd de wortel en prei in dunne reepjes.  

  3. Verhit een wok en voeg de eieren toe. Roer en bak gaar. Zet apart tot gebruik. 

  4. Bak in dezelfde pan de ui, knoflook en rode peper. Voeg daarna de kool en wortel toe. 

  5. Voeg de prei toe en bak enkele minuten. Voeg de paprika, bosui, currypoeder en de kookwijn toe. Bak goed door. Laat daarna helemaal afkoelen. Voeg dan de taugé toe. 

  6. Rasp de gember. Meng daarna met de sojasaus, citroensap, sesamolie, honing en chilivlokken tot een dressing. 

  7. Meng de dressing met de noedels en gewokte groenten.  

Atjar

  1. Gebruik een mandoline om de komkommer in dunne plakken te snijden. 

  2. Snijd de gember in dunne plakjes, de peper in kleine blokjes en de rode ui in ringen.  

  3. Meng de azijn, water en suiker in een (weck)pot. Voeg de gember en peper & zout toe. Schud tot de suiker is opgelost. 

  4. Voeg de komkommer en rode ui toe. Laat minimaal 30 minuten marineren.  

Edamame

  1. Breng een pan water aan de kook met een snuf zout. Kook de edamame voor 3-4 minuten. Giet af en laat uitdampen. 

  2. Doe de edamame in een ovenschaal. Meng met de sesamolie en breng op smaak met zout en peper. 

  3. Verwarm de oven op 200 °C. 

  4. Rooster de boontjes voor 8-12 minuten.  

  5. Voeg in de laatste 2 minuten het sesamzaad toe en rooster mee.  

Gember-sesamdip

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar. Laat minimaal 10 minuten trekken.  

  2. Serveer met de edamame, zalm en noedelsalade. 

Maak je klaar voor Ramon's Buitenkeuken, een nieuw culiniar feelgood-programma met nieuw 24Kitchen-gezicht Ramon Brugman.

Ramon's Buitenkeuken

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.