Een trifle is een typisch Engels nagerecht. Supermakkelijk, maar ook superlekker. Ook tijdens Kerst mag deze dus niet ontbreken. Gauw maken dus!

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Confiture

  • 80 g gedroogde kersen (of diepvries)
  • 80 g blauwe bessen
  • 80 g cranberry's
  • 6 el kersenconfiture
  • 200 ml port
  • 2 el cognac
  • 1 el maïzena
  • 2 el water

Crème anglaise

  • 1 vanillestokje
  • 6 eidooiers
  • 50 g suiker
  • 575 ml slagroom
  • 225 g cake
  • 50 g walnoten

Sinaasappelroom

  • 200 ml slagroom
  • 1 sinaasappel
  • 25 g suiker

Garnering

  • 25 g amandelschaafsel
  • 4 takjes munt

Extra nodig

  • 4 wijnglazen

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 50 minuten

Stap 1: Confiture 
Breng het fruit, kersenconfiture, port en de cognac aan de kook. Laat het geheel met deksel op de pan circa 5 minuten koken. Meng om de confiture te binden de maïzena met het water en voeg toe aan de pan. Roer goed door. Haal de pan van het vuur en laat circa 2 uur afkoelen en trekken.  

Stap 2: Crème anglaise 
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop in een kom de eidooiers met de suiker en de vanille luchtig en glad. 

Breng de slagroom aan de kook en giet al roerend op het eimengsel. Schenk het geheel terug in de pan. Laat het al roerend zachtjes garen tot vladikte. 

Snijd de cake in blokjes en hak de walnoten fijn. Verdeel de cake over een mooie over de glazen en bestrooi met walnoten. Giet de crème anglaise over de cake en zet circa 2 uur in de koelkast. 

Stap 3: Sinaasappelroom 
Klop de slagroom met de rasp van een sinaasappel en de suiker stijf.  

Stap 4: serveren trifle 
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op middelhoog vuur goudbruin. Verdeel de confiture over de crème anglaise. Schep daarna de sinaasappelroom erover. Garneer met sinaasappelrasp, amandelschaafsel en een takje munt. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

235
Kersttriffle