Stap 1: Confiture
Breng het fruit, kersenconfiture, port en de cognac aan de kook. Laat het geheel met deksel op de pan circa 5 minuten koken. Meng om de confiture te binden de maïzena met het water en voeg toe aan de pan. Roer goed door. Haal de pan van het vuur en laat circa 2 uur afkoelen en trekken.
Stap 2: Crème anglaise
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop in een kom de eidooiers met de suiker en de vanille luchtig en glad.
Breng de slagroom aan de kook en giet al roerend op het eimengsel. Schenk het geheel terug in de pan. Laat het al roerend zachtjes garen tot vladikte.
Snijd de cake in blokjes en hak de walnoten fijn. Verdeel de cake over een mooie over de glazen en bestrooi met walnoten. Giet de crème anglaise over de cake en zet circa 2 uur in de koelkast.
Stap 3: Sinaasappelroom
Klop de slagroom met de rasp van een sinaasappel en de suiker stijf.
Stap 4: serveren trifle
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op middelhoog vuur goudbruin. Verdeel de confiture over de crème anglaise. Schep daarna de sinaasappelroom erover. Garneer met sinaasappelrasp, amandelschaafsel en een takje munt.
Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK
0 reacties