Kerstsoep
-
Je begint met de rode soep. Snij de biet in blokjes en snipper de ui. Verwarm in een soeppan wat olijfolie en fruit de ui. Als het glazig is, gooi je de biet erbij.
-
Na een paar minuutjes giet je er 350 ml water bij. Voeg ook de balsamicoazijn en suiker toe. Kook 30 minuten door, haal van het vuur, pureer en zet de soep weg.
-
Ga verder met de witte soep. Hak de sjalot, prei, knolselderij en aardappel fijn. Bak dit in een andere soeppan met olijfolie ongeveer 5 minuten op een rustig vuurtje.
-
Voeg dan de room, wijn, bouillon en mierikswortelpasta toe, breng de soep aan de kook, en laat het op laag vuur een kwartiertje doorkoken. Haal dan van het vuur, pureer en breng op smaak met zout en peper. Deze soep is nu ook klaar.
-
Knip voor het inschenken van karton de vorm van de kop uit. Wikkel dat vormpje erna strak in folie.
-
Zorg dat de soep goed warm is, giet het in een maatbeker (schenkt makkelijker) en giet het dan in de kommen met het kartonnen schotje ertussen. Garneer met peterselie en serveer.
0 reacties