De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kerstsoep

Deze prachtige kerstsoep bestaat uit twee delen: één soep met rode biet, en één op basis van knolselderij en aardappel. Hiermee maak je zeker indruk tijdens het kerstdiner!

30 min (voor)bereidingstijd
Kerstsoep

Een recept van

"Een tweedelige kerstsoep maken is niet moeilijk. Een paar extra handen bij het scheiden van de twee soepen in het kommetje is aan te raden, de rest is een eitje."

Bereidingswijze

Kerstsoep

  1. Je begint met de rode soep. Snij de biet in blokjes en snipper de ui. Verwarm in een soeppan wat olijfolie en fruit de ui. Als het glazig is, gooi je de biet erbij. 

    Je kunt deze soep prima een dag of 2 van te voren maken.

  2. Na een paar minuutjes giet je er 350 ml water bij. Voeg ook de balsamicoazijn en suiker toe. Kook 30 minuten door, haal van het vuur, pureer en zet de soep weg.

  3. Ga verder met de witte soep. Hak de sjalot, prei, knolselderij en aardappel fijn. Bak dit in een andere soeppan met olijfolie ongeveer 5 minuten op een rustig vuurtje. 

  4. Voeg dan de room, wijn, bouillon en mierikswortelpasta toe, breng de soep aan de kook, en laat het op laag vuur een kwartiertje doorkoken. Haal dan van het vuur, pureer en breng op smaak met zout en peper. Deze soep is nu ook klaar.

  5. Knip voor het inschenken van karton de vorm van de kop uit. Wikkel dat vormpje erna strak in folie.

  6. Zorg dat de soep goed warm is, giet het in een maatbeker (schenkt makkelijker) en giet het dan in de kommen met het kartonnen schotje ertussen. Garneer met peterselie en serveer.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker