De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

champignonrollade met aardappelkroketjes

Kerst is gelijk aan rollade, en andersom. Dat is gewoon wiskunde. Deze versie met champignongehakt geeft je rollade een extra feestelijk tintje!

45 min voorbereidingstijd
45 min (voor)bereidingstijd
Champignonrollade met aardappelkroketjes

Een recept van

Wim Ballieu

Wim Ballieu

"Dit jaar vullen we de klassieke rollade met champignongehakt. Daarbij serveren we knapperige aardappelkroketjes met broccoli en krokante pancetta. Zo fluiten we de kerstdagen door!"

Bereidingswijze

Champignonrollade met aardappelkroketjes

  1. Hak de knoflook en 2 takjes peterselie fijn. Veeg de champignons schoon. Maal in de keukenmachine of in porties in de hakmolen de champignons fijn.

  2. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Fruit de knoflook met de fijngehakte peterselie 1 minuut. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten, tot zoveel mogelijk vocht is verdampt. 

  3. Neem de pan van het vuur. Schep het paneermeel door het champignonmengsel. Breng het champignongehakt op smaak met zout en peper en laat afkoelen.

  4. Snijd de varkensfilet horizontaal diep in en sla het stuk vlees als een boek open. Verdeel het champignongehakt in een rol over het vlees. Rol het vlees rond de vulling op en bind de rollade vast met keukentouw. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper.

  5. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de rollade rondom bruin en leg in een passende ovenschaal.

  6. Schuif de rollade in de oven en bak in 45 minuten bruin en net gaar.

  7. Verdeel intussen de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes van 1 cm. Leg de broccoli op de bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Leg er de aardappelkroketjes bij.

  8. Schuif de broccoli met de aardappelkroketjes na 25 minuten bij de rollade in de oven en bak ze samen in nog 20 minuten goudbruin en gaar.

  9. Verwarm intussen voor de cranberrycompote de (bevroren) cranberry’s met 50 ml water ongeveer 8 minuten, tot de bessen openbarsten. Druk ze iets plat zodat de heerlijke sappen vrijkomen. 

  10. Voeg de honing en de kaneel toe en verwarm de cranberrycompote nog 3 minuten. Voeg naar smaak extra honing toe.

  11. Verhit in een koekenpan de laatste eetlepel olijfolie. Bak de plakjes pancetta in 5 minuten knapperig uit. Breek de pancetta in stukken.

  12. Leg de champignonrollade op een schaal. Schep er wat cranberrycompote op en garneer met het laatste takje peterselie. Verdeel de broccoli en de aardappelkroketjes met de pancetta rond de rollade. Serveer met de rest van de cranberrycompote.

    In plaats van de rollade op te binden met keukentouw, kun je ook je slager om een stuk rolladenet vragen waar je de rollade makkelijk inschuift.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker