De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aardbeien panna cotta

De panna cotta is een klassiek dessert. Deze variant maak je met aardbeien. Net zo simpel om te maken maar mét in een vrolijk roze kleurtje. 

30 min voorbereidingstijd
240 min wachttijd
pannacotta

Een recept van

Raquel Palla Lorden

Raquel Palla Lorden

"Panna cotta is een eeuwige favoriet. Vooral rond de feestdagen is een het een geliefd dessert. Deze variant is misschien wel het lekkerst rond de zomermaanden wanneer de aardbeien op hun allerbest zijn."

Bereidingswijze

Aardbeien panna cotta

  1. Week de gelatineblaadjes 10 minuten in een kom met koud water tot ze zacht zijn. 

  2. Pureer ondertussen de rest van de aardbeien in een blender of keukenmachine. Zeef de puree om stukjes en pitjes te verwijderen.

  3. Verwarm in een pan de slagroom, vanille en suiker tot net onder het kookpunt. Laat een paar minuten zachtjes verwarmen en haal van het vuur. 

  4. Knijp de gelatine goed uit en voeg toe aan de hete room. Roer om op te lossen. 

  5. Voeg de gezeefde aardbeienpuree toe aan het roommengsel. Mix tot alles gemengd is.

    Voeg dan een 1 tl rode kleurstof toe. 

  6. Vet je puddingvorm in met een beetje olie. Giet hier het aardbeien-roommengsel in en laat afkoelen op kamertemperatuur.

    Verdeel dan het het room-mengsel over meerdere kleine vormpjes of glaasjes. In het geval van de glaasjes kan je de stap van het uitstorten overslaan en direct na het opstijven de garnering op de panna cotta doen.

  7. Dek daarna af met vershoudfolie en zet minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

  8.  Klop de slagroom lobbig. Halveer de aardbeien.

  9. Zet de puddingvorm ongeveer 20 seconden in een bak met heet water. Ga met een klein mesje langs de rand en stort voorzichtig op een bord.

  10. Serveer met de slagroom en top af met de aardbeien.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Hallo.
Hoeveel melk? Staat niet bij de ingrediënten
Groeten Odette
odette de vries
13-06-2025
Hi!

Oei, dat klopt niet helemaal. Dat hoort er officieel niet in. We halen het uit het recept.

Groeten,
Amber van 24Kitchen
24 kitchen
16-06-2025

Ook lekker