Aardbeien panna cotta
-
Week de gelatineblaadjes 10 minuten in een kom met koud water tot ze zacht zijn.
-
Pureer ondertussen de rest van de aardbeien in een blender of keukenmachine. Zeef de puree om stukjes en pitjes te verwijderen.
-
Verwarm in een pan de slagroom, vanille en suiker tot net onder het kookpunt. Laat een paar minuten zachtjes verwarmen en haal van het vuur.
-
Knijp de gelatine goed uit en voeg toe aan de hete room. Roer om op te lossen.
-
Voeg de gezeefde aardbeienpuree toe aan het roommengsel. Mix tot alles gemengd is.
-
Vet je puddingvorm in met een beetje olie. Giet hier het aardbeien-roommengsel in en laat afkoelen op kamertemperatuur.
-
Dek daarna af met vershoudfolie en zet minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
-
Klop de slagroom lobbig. Halveer de aardbeien.
-
Zet de puddingvorm ongeveer 20 seconden in een bak met heet water. Ga met een klein mesje langs de rand en stort voorzichtig op een bord.
-
Serveer met de slagroom en top af met de aardbeien.
2 reacties
Hoeveel melk? Staat niet bij de ingrediënten
Groeten Odette
Oei, dat klopt niet helemaal. Dat hoort er officieel niet in. We halen het uit het recept.
Groeten,
Amber van 24Kitchen