- Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit olie in een pan en bak het brood goudbruin en krokant. Voeg de helft van de knoflook toe en bak circa 2 minuten mee op laag vuur. Haal de croutons uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten in partjes. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in reepjes. Snijd de komkommer in stukjes.
- Pureer de knoflook, ui, tomaat, paprika, komkommer, azijn en tomatensap en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep in kommen. Snijd blaadjes basilicum in reepjes. Garneer de soep met de knoflookcroutons en de basilicum.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
gazpacho
Gazpacho is superlekker en tover je binnen een mum van tijd op tafel. Snel maken, dus!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Een recept van
Gazpacho is superlekker en tover je binnen een mum van tijd op tafel. Snel maken, dus!
Bereidingswijze
Wat is 'gazpacho'?
Gazpacho is een koude tomatensoep gemaakt van knoflook, ui, tomaat, paprika en komkommer. Ideaal als een fris voorgerecht of verkoelende lunch.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Verstip
Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Meld je aan en praat mee