Langzaam geroosterde ham met suikerstroop

59
Makkelijk
Langzaam geroosterde ham met suikerstroop

Bereidingswijze

5 uur en 30 minuten totale tijd

Kerf de ham schuinsgewijs in. Smeer de ham in met de melasse, pak in met aluminiumfolie en rooster de ham circa 5 uur in een voorverwarmde oven op 180 °C. Meng de rest van de melasse met suiker en mosterd, haal de ham uit de oven en stop de kruidnagels in de ham. Smeer het mosterdmengel over de ham en gril kort in een hele hete oven.

Ingredienten

12
Porties

Geroosterde ham

  • 3.5 kg ontbeende gerookte ham
  • 150 g melasse (of stroop)

Glazuur

  • 1 el kruidnagels
  • 60 ml melasse (of stroop)
  • 4 el demerara suiker
  • 15 ml Dijon mosterd

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • ovenschaal
Geef je waardering
59