De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

langzaam geroosterde ham met suikerstroop

Kerf de ham schuinsgewijs in. Smeer de ham in met de melasse, pak in met aluminiumfolie en rooster de ham circa 5 uur in een voorverwarmde oven op 180 °C. Meng de rest van de melasse met suiker en mosterd, haal de ham uit de oven en stop de kruidnagels in de ham.

330 min kooktijd
Langzaam geroosterde ham met suikerstroop

Een recept van

Nigella Lawson

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kerf de ham schuinsgewijs in. Smeer de ham in met de melasse, pak in met aluminiumfolie en rooster de ham circa 5 uur in een voorverwarmde oven op 180 °C. Meng de rest van de melasse met suiker en mosterd, haal de ham uit de oven en stop de kruidnagels in de ham. Smeer het mosterdmengel over de ham en gril kort in een hele hete oven.

Relaxt, inspirerend en om te watertanden: in Simply Nigella zie je dat we ons beter kunnen voelen door wat we eten en hoe we koken. Met haar recepten en tips lukt het je om makkelijker en minder gestresst in de keuken te staan. Energy bars, simpele hoofdgerechten, prachtige taarten en gebak: in elke aflevering zie je onweerstaanbare gerechten.

Zoals Nigella zegt: “It’s all about the ease and comfort food. It’s also about the process of cooking itself – showing how it can provide pleasure and calm in an ever more stressful world.”

Christmas Special
Vier kerst met Nigella! Tijdens een uur durende special krijg je een kijkje in haar kerst-keuken. Feestelijke gerechten die makkelijk te maken zijn, dat is de insteek. Verschillende bijgerechten, maar liefst drie taarten als dessert, soep, koekjes en een recept

voor de restjes van de ham… Het komt allemaal voorbij in de Simply Nigella Christmas Special.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker