De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rodebietensoep met groene-kruidenroom

Er wordt enorm veel soep gegeten tijdens Kerst, maar de bietensoep wordt veel vergeten. Terwijl deze er enorm kerstig uit ziet. Daarnaast is het een echte smaakmaker.

25 MIN
Rode bietensoep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph

Er wordt enorm veel soep gegeten tijdens Kerst, maar de bietensoep wordt veel vergeten. Terwijl deze er enorm kerstig uit ziet. Daarnaast is het een echte smaakmaker.

Bereidingswijze

Stap 1: Rodebietensoep 
Snijd de wortels, bleekselderij en de bieten in stukken. Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui grof. Verhit de olie in een soeppan en bak het mosterd-, venkel- en komijnzaad circa 1 minuut. Voeg de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en de biet toe en bak circa 5 minuten op laag vuur. Schenk de bouillon erbij en laat circa 15 minuten zachtjes koken. 

Stap 2: Groene-kruidenroom 
Pluk de kruiden. Houd een paar blaadjes apart en snijd de rest grof. Pureer de kruiden met de zure room glad met de staafmixer. Breng eventueel op smaak met zout en peper.  

Stap 3: Afmaken soep 
Pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Schep een lepel kruidenroom in de soep. Bestrooi met peper en zout. Garneer met de achtergehouden kruidenblaadjes. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker