De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Rodebietensoep met groene-kruidenroom

Er wordt enorm veel soep gegeten tijdens Kerst, maar de bietensoep wordt veel vergeten. Terwijl deze er enorm kerstig uit ziet. Daarnaast is het een echte smaakmaker.

Direct naar recept
Rode bietensoep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Er wordt enorm veel soep gegeten tijdens Kerst, maar de bietensoep wordt veel vergeten. Terwijl deze er enorm kerstig uit ziet. Daarnaast is het een echte smaakmaker.

Bereidingswijze

Stap 1: Rodebietensoep 
Snijd de wortels, bleekselderij en de bieten in stukken. Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui grof. Verhit de olie in een soeppan en bak het mosterd-, venkel- en komijnzaad circa 1 minuut. Voeg de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en de biet toe en bak circa 5 minuten op laag vuur. Schenk de bouillon erbij en laat circa 15 minuten zachtjes koken. 

Stap 2: Groene-kruidenroom 
Pluk de kruiden. Houd een paar blaadjes apart en snijd de rest grof. Pureer de kruiden met de zure room glad met de staafmixer. Breng eventueel op smaak met zout en peper.  

Stap 3: Afmaken soep 
Pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Schep een lepel kruidenroom in de soep. Bestrooi met peper en zout. Garneer met de achtergehouden kruidenblaadjes. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.