Er wordt enorm veel soep gegeten tijdens Kerst, maar de bietensoep wordt veel vergeten. Terwijl deze er enorm kerstig uit ziet. Daarnaast is het een echte smaakmaker.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Rodebietensoep

  • 200 g wortels
  • 1 teen knoflook
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 (rode) ui
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl mosterzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • 1/2 komijnzaad
  • 750 ml groentebouillon

Groene kruidenroom

  • 20 g groene kruiden (bijv. dille, peterselie, selderij)
  • 125 g zure room

Extra nodig

  • staafmixer

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Stap 1: Rodebietensoep 
Snijd de wortels, bleekselderij en de bieten in stukken. Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui grof. Verhit de olie in een soeppan en bak het mosterd-, venkel- en komijnzaad circa 1 minuut. Voeg de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en de biet toe en bak circa 5 minuten op laag vuur. Schenk de bouillon erbij en laat circa 15 minuten zachtjes koken. 

Stap 2: Groene-kruidenroom 
Pluk de kruiden. Houd een paar blaadjes apart en snijd de rest grof. Pureer de kruiden met de zure room glad met de staafmixer. Breng eventueel op smaak met zout en peper.  

Stap 3: Afmaken soep 
Pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Schep een lepel kruidenroom in de soep. Bestrooi met peper en zout. Garneer met de achtergehouden kruidenblaadjes. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

86
Rode bietensoep
Rode bietensoep