De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rudolph’s chocolademousse

Een chocolademousse is bijna een must tijdens de feestdagen. Deze chocoladelekkernij is supermakkelijk te maken en enorm lekker. Gauw maken deze luchtige lekkernij!

Rudolph's chocolademousse

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Een chocolademousse is bijna een must tijdens de feestdagen. Deze chocoladelekkernij is supermakkelijk te maken en enorm lekker. Gauw maken deze luchtige lekkernij!

Bereidingswijze

Stap 1: chocolademousse 
Hak de chocolade in stukjes. Breng de melk aan de kook. Roer de eidooiers met de suiker glad. Schenk de hete melk op de eidooiers en roer goed door. Schenk het geheel terug in de pan gaar al roerend zonder te koken circa 2 minuten. Schenk het mengsel op de chocolade en roer door totdat alle chocolade gesmolten is. Laat daarna helemaal afkoelen.  

Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel door het chocolademengsel. Vul een spuitzak met de chocolademousse en vul de glaasjes dusdanig dat er een kleine kop bovenuit komt. Laat de mousse circa 2 uur opstijven in de koelkast. 

Stap: garnering  
Halveer de pretzels. Druk de bolletjes marsepein een beetje plat en druk er een stukje chocolade in. Steek twee pretzel-helften aan de rand van glaasjes en leg de ogen van marsepein op de chocolademousse. Vorm de neus met een besje.  

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Lekkerrrrrr hoor !!
Patrick Kramer
09-03-2024

Ook lekker