- Maak de paprika’s schoon en snijd in stukjes. Verwijder de uiteinden van de wortel en snijd in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Schil de aardappel en snijd in stukjes.
- Verhit een scheut olie in een soeppan. Bak alle groente met de rozemarijn circa 5 minuten.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten koken. Draai het vuur laag en verwijder de rozemarijn.
- Maal de groenten fijn met de staafmixer en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg de vermicelli toe en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Verdeel de paprikasoep in kommen en serveer met basilicum.
Paprikasoep
Paprikasoep maken? Parikasoep is zo'n soep waarvan je bijna vergeet dat je het kunt maken. Zonde! Want dit recept voor een eenvoudige paprikasoep is er één die je echt moet proberen. Simpel, lekker en - niet onbelangrijk - de soep staat binnen 30 minuten op tafel.
