Paprikasoep

67
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Maak de paprika’s schoon en snijd in stukjes.
  • Verwijder de uiteinden van de wortel en snijd in kleine stukjes.
  • Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.
  • Schil de aardappel en snijd in stukjes.
  • Verhit een scheut olie in een soeppan.
  • Bak alle groente met de rozemarijn circa 5 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Laat de soep circa 10 minuten koken. Draai het vuur laag en verwijder de rozemarijn.
  • Maal de groente fijn met de staafmixer en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Voeg de vermicelli toe en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Verdeel de soep in kommen en serveer met basilicum.

Ingredienten

4
Personen

Paprikasoep

  • 4 rode paprika's
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 aardappels
  • 900 ml groentebouillon
  • 200 g vermicelli
  • 0.5 bos basilicum

Extra nodig

  • staafmixer
Geef je waardering
67