De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Paprikasoep

Paprikasoep maken? Parikasoep is zo'n soep waarvan je bijna vergeet dat je het kunt maken. Zonde! Want dit recept voor een eenvoudige paprikasoep is er één die je echt moet proberen. Simpel, lekker en - niet onbelangrijk - de soep staat binnen 30 minuten op tafel. 

30 MIN
Paprikasoep

Paprikasoep maken? Parikasoep is zo'n soep waarvan je bijna vergeet dat je het kunt maken. Zonde! Want dit recept voor een eenvoudige paprikasoep is er één die je echt moet proberen. Simpel, lekker en - niet onbelangrijk - de soep staat binnen 30 minuten op tafel. 

Bereidingswijze

  1. Maak de paprika’s schoon en snijd in stukjes. Verwijder de uiteinden van de wortel en snijd in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Schil de aardappel en snijd in stukjes.
  2. Verhit een scheut olie in een soeppan. Bak alle groente met de rozemarijn circa 5 minuten.
  3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten koken. Draai het vuur laag en verwijder de rozemarijn.
  4. Maal de groenten fijn met de staafmixer en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg de vermicelli toe en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Verdeel de paprikasoep in kommen en serveer met basilicum.

Welke kruiden in paprikasoep?

Er zijn veel manieren om paprikasoep te kruiden en op smaak te brengen, maar smaak is voor iedereen anders. Je kunt bijvoorbeeld alleen zout en peper toevoegen, of experimenteren met verschillende kruiden en specerijen. Wij noemen: knoflook, ui, tijm, laurier, rozemarijn, basilicum en citroenrasp of voor de liefhebber een rode peper. 

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker