Paprikasoep is zo'n soep waarvan je bijna vergeet dat je het kunt maken. Zonde! Want dit recept voor paprikasoep er één die je echt even moet proberen. Overheerlijk, gezond en - niet onbelangrijk - de soep staat binnen 30 minuten op tafel. Heerlijk als voorgerecht of met (zelfgebakken) brood bij de lunch!

Ingredienten

4
Personen

Paprikasoep

  • 4 rode paprika's
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 aardappels
  • 900 ml groentebouillon
  • 200 g vermicelli
  • 0.5 bos basilicum

Extra nodig

  • staafmixer

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Stap 1:

Maak de paprika’s schoon en snijd in stukjes. Verwijder de uiteinden van de wortel en snijd in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Schil de aardappel en snijd in stukjes.

Stap 2:

Verhit een scheut olie in een soeppan. Bak alle groente met de rozemarijn circa 5 minuten.

Stap 3:

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten koken. Draai het vuur laag en verwijder de rozemarijn.

Stap 4:

Maal de groenten fijn met de staafmixer en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg de vermicelli toe en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.

Verdeel de paprikasoep in kommen en serveer met basilicum.

Op zoek naar meer inspiratie voor de lekkerste voorgerechten? Klik hier! 

Geef je waardering

1550
Paprikasoep