De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Paprikasoep

Paprikasoep is zo'n recept waarvan je bijna vergeet dat je het kunt maken. Zonde! Want deze vegan paprikasoep is verdomd simpel. En - niet onbelangrijk - staat binnen 30 minuten op tafel. 

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
paprikasoep

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

"Oma's paprikasoep wordt tussen klassiekers als tomatensoep en pompoensoep vaak over het hoofd gezien. Tijd om daar verandering in te brengen!"

Bereidingswijze

Paprikasoep

  1. Maak de paprika’s schoon en snijd in stukjes. Verwijder de uiteinden van de wortel en snijd in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Schil de aardappel en snijd in stukjes.

  2. Verhit een scheut olie in een soeppan. Bak alle groente met de rozemarijn circa 5 minuten.

  3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten koken. Draai het vuur laag en verwijder de rozemarijn.

  4. Maal de groenten fijn met de staafmixer en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg de vermicelli toe en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.

  5. Verdeel de paprikasoep in kommen en serveer met basilicum.

Wat moet er in paprika soep?

Voor paprikasoep heb je paprika’s nodig, ui, knoflook, bouillon en wat olijfolie. Je kunt ook tomaat, wortel of aardappel toevoegen voor extra smaak en structuur. Pureer de soep glad en serveer met een scheutje room of verse kruiden.

Hoe maak je paprikasoep dikker?

Je maakt paprikasoep dikker door meer groenten toe te voegen (of minder water), aardappel toe te voegen of maizena of bloem te gebruiken.

paprika's snijden truc

Is paprika soep gezond?

Ja, paprikasoep is gezond, vooral als je ‘m zelf maakt zoals bij dit paprikasoep recept. Paprika’s zitten vol vitamine C en antioxidanten. Gebruik weinig olie en een groentebouillon met weinig zout. Laat room of kaas weg als je ‘m extra licht wilt maken.

paprikasoep in een kommetje

Welke kruiden passen bij paprika?

Kruiden die goed passen bij paprika zijn tijm, oregano, basilicum en peterselie. Ook komijn en paprikapoeder versterken de smaak. Voor wat pit kun je chili of cayenne toevoegen. Knoflook en laurier doen het ook goed in soepen of stoofgerechten. In dit recept voor paprikasoep gebruiken we basilicum.

basilicum

Kun je paprikasoep invriezen?

Je kunt paprikasoep, wanneer afgekoeld invriezen of bewaren in de koelkast. Ingevroren is de soep drie maanden goed, in de koelkast tot 3 dagen. 

aspergesoep bewaren koelkast

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

4 reacties

Volgens mij is 200 gram vermicelli echt teveel, heb extra soep gemaakt om het iets dunner te krijgen
Fieke Kortbeek
02-03-2024
de basis is erg lekker, kruiden en smaak kan je altijd op eigen wijze doen. maar de hoeveelheid vermicelli is echt veel te veel. het wordt dan een soort van pastasoep, veel te dik. ondanks dat ik er nog zo`n halve liter extra water aan heb toegevoegd! De helft van de vermicelli is waarschijnlijk al te veel, maar meer dan genoeg.
Debora Nieland
05-03-2024
Hi!

Bedankt voor je tip. Wij hebben het recept herzien en aangepast.

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
14-03-2024
Heerlijk
Winnie Grund
04-02-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.