Advieh
2 el kaneelpoeder, 2 el kardemompoeder, 2 el komijnpoeder en 3 el gedroogde rozenblaadjes (op de markt of bij een kruiden- of theespeciaalzaak
Meng voor de advieh de kaneel met het kardemompoeder, de komijn en de rozenblaadjes. 

Chili
Cayennepeper, komijn, knoflook en gerookte pepers

Cajun
Kruiden- en groentemengsel uit de Amerikaanse staat Texas en Mexico.
Groente: ui, groene paprika, bleekselderij
Kruiden: uipoeder, chilipeper, tijm. soms oregano

Shoarma
1 tl zwarte peper, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl kaneelpoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl zout, peterselie

Met deze shoarmakruiden maak je de lekkerste gerechten

Souvlaki
Oregano, basilicum, zoete paprika, mosterdpoeder, zwarte peper, zout en koriander

Traditionele Gyros
Kruidenmengsel uit Griekenland.
Oregano, basilicum, komijn, rode paprika, mosterd en thijm

Tijd voor gyrosbroodjes met het zelfgemaakte kruidenmengsel.

Moussaka
Kruidenmengsel uit Griekenland, meerdere variaties mogelijk.
Natuurzout, peper, peterselie, oregano, muskaat, zoete paprika, uienvlokken en laurierbladen

Tzatziki
Dille toppen, muntblad, marjoraan, knoflook, witte peper

Met komkommer en Griekse yoghurt erbij maak je met gemak smakelijke tzatziki. 

Italiaanse kruiden
Tijm, oregano, rozemarijn, salie, laurier basilicum

Ras al Hanout
Kruidenmengsel uit Marokko, kan in samenstelling verschillen maar bestaat vaak uit de onderstaande kruiden.
Piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, cubebes, galangawortel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma

Met Ras al Hanout kruiden kan je alle kanten op! Dit kruidenmengsel geeft smaak aan veel verschillende soorten gerechten

Provencaalse kruiden
Kruidenmengsel uit Frankrijk.
Marjolijn, tijm, bonenkruid, rozemarijn, basilicum, salie, lavendel

Vadouvan
Gefermenteerde kruidenmix uit India, smaak verschilt per regio dus er kan een specerij wegvallen.
Kerrieblad, fenegriek, mosterdzaad, knoflook, ui, komijnzaad

5 spices
Kruidenmengsel uit China.
Steranijs, kassie (familie van de laurier), szechuanpeper, kruidnagel, venkelzaad

Gomasio
Kruidenmengsel uit Japans, wordt gebruikt om rijst en groente op smaak te brengen.
Gekneusde sesamzaad en zout

Panch Foron
Kruidenmengsel uit Bangladesh.
Fenegriek, venkelzaad, zwarte mosterdzaad, zwart karwijzaad, komijnzaad

Garam Masala
Kruidenmengsel uit India.
Laurier, koriander, komijn, pijpkaneel, peperkorrels, steranijs, karwijzaad, chilipoeder, gemberpoeder, amchoor (gedroogde groene mango), asafoetida (duivelsdrek, schermbloemfamilie)

Deze garam masala kip met zoete uien is een echte aanrader! 

Rendang
Droge kokos, kujit, sereh, nootmuskaat, kaneel, komijn, koriander

Duik met dit zelfgemaakte kruidenmengsel de keuken in voor de rendang van oma Ita

Madras
Mosterdzaad, fenegriek, kurkuma, geroosterde kokos, sereh

Speculaaskruiden
8 tl kaneel, 2 tl nootmuskaat, 2 tl kruidnagelpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl kardemom, 1 tl witte peper, 1 tl anijszaad, 1 tl foelie (optioneel)

Met speculaaskruiden maak je natuurlijk... echte Hollandse speculaasjes