De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zelf speculaas maken?

Speculaas kun je het hele jaar door in de supermarkt verkrijgen, maar er gaat niets boven zelfgemaakte speculaas uit eigen keuken. Al helemaal als de speculaas knapperig en bros is. Waar wacht je nog op?

35 MIN
Speculaas maken met Cees Holtkamp

Een recept van

Speculaas koekjes kun je het hele jaar door in de supermarkt verkrijgen, maar er gaat niets boven zelfgemaakte speculaas uit eigen keuken. Al helemaal als de speculaas knapperig en bros is. Waar wacht je nog op?

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Meng de boter met de basterdsuiker, zout en karnemelk. Voeg de bloem en bakpoeder toe. Zeef de speculaaskruiden door het deeg heen.
  3. Laat het deeg 2 dagen rusten.
  4. Vorm het deeg in de speculaasplank en bak dit op 150 graden 25 minuten in de oven.

Je zondag begint heerlijk met 24Kitchen Aan Tafel. Miljuschka Witzenhausen presenteert vanuit de Amsterdamse Foodhallen dit tv-magazine voor food lovers. Vaste gasten aan tafel is Janny van der Heijden en daarnaast komen nog verschillende mensen langs als topkok Hans van Wolde, wijnkenner Harold Hamersma en foodlover Lieke van Lexmond.

24Kitchen Aan Tafel informeert je over alles wat er speelt op het gebied van eten, drinken en kooktrends en bespreekt tegelijkertijd alle zin en onzin waar het gaat om voedsel.

De 24Kitchen-chefs gaan voor het programma het land in, op zoek naar bijzondere producten en ingrediënten van eigen bodem.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker