De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tzatziki

Tzatziki is een frisse saus op basis van yoghurt en komkommer. Lekker met brood of bij vlees.

10 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Tzatziki

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Tzatziki is een traditioneel Grieks bijgerecht wat leuk en makkelijk is om zelf te maken. Je kan de dip ook met alles eten, de opties zijn eindeloos.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Spoel een theedoek goed uit zodat eventueel achter gebleven wasmiddel eruit gespoeld is. Rasp de komkommer op de theedoek. Vouw de punten van de theedoek naar elkaar toe en knijp het vocht uit de komkommer. Meng de komkommer met de yoghurt.

  2. Pers de knoflook met een knoflookpers boven het yoghurtmengsel. Ris de dille van het takje en meng de dille door het yoghurtmengsel. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Tomaten met een beurs plekje, oud brood, restjes gekookte rijst. Wat doe je ermee? In de prullenbak? Zonde!

Zonder dat we ons er bewust van zijn gooien we gemiddeld per persoon in Nederland zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Dat kun je vast aan leukere dingen besteden, toch? En dan te bedenken dat je die ingrediĆ«nten nog prima kunt gebruiken.

In het programma Food Recycle laten we zien hoe je met bijvoorbeeld koude pasta, gekookte aardappels en gerimpelde appels nog de lekkerste snacks, sauzen en gerechten kunt maken. En daar hoef je geen meesterkok voor te zijn. De chefs van 24Kitchen laten met simpele recepten zien hoe jij met zelfgemaakte producten je voorraadkast aan kunt vullen, en dat merk je niet alleen aan de eettafel maar vooral in je portemonnee!

Dus stop met verspillen en duik de keuken in met Food Recycle.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.