De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Italiaans kerstdiner: 30+ Italiaanse recepten

Een Italiaans kerstdiner zit vol smaak, traditie en gezelligheid. Denk aan antipasti, verse pasta, ossobuco en natuurlijk panettone of tiramisu als Italiaans dessert. 

carpaccio bar

Chef aan het woord

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

"Met deze Italiaanse recepten zet je zonder stress een feestelijk Italiaans kerstmenu op tafel. Bekijk alle Italiaanse voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Buon Natale was nog nooit zo lekker!"

Italiaanse voorgerechten

Italiaanse voorgerechten zetten meteen de toon voor een sfeervol kerstmenu. Denk aan bruschetta, carpaccio of arancini.  Perfect om samen van te genieten tijdens kerst.

Italiaanse voorgerechten

  • Carpaccio met dragon-truffelmayonaise
    Carpaccio is één van de meest populaire voorgerechten. Waarom uiteten gaan als je dit heerlijke gerecht ook supermakkelijk thuis kan maken?
    voorbereidingstijd 120 min
    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade
  • Panzanella met basilicumolie en burrata

    Panzanella, ook wel Italiaanse broodsalade, is het perfecte recept om van je oude brood af te komen. Een frisse maaltijdsalade die perfect is voor een zomerse lunch of picknick.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade
  • Vitello tonnato

    Vitello tonnato is zo'n typisch lekker Italiaans voorgerecht: simpel, snel en bomvol smaak. Maakt het thuis met het recept van 24Kitchen-chef Hugo.

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade
  • Italiaanse Minestronesoep

    In dit recept maken we een supermakkelijke maar verrassende minestronesoep met ravioli, cavolo nero, champignons en bonen. 

    voorbereidingstijd 10 min
    wachttijd 20 min
    Een recept van 24Kitchen
    24Kitchen logo
  • Salade met Parmaham, mozzarella en perzik

    Oef... Deze salade is zo bijzonder als dat-ie eruit ziet. Rudolph noemt 'm dan ook niet voor niets de 'Salade Irene' ;-)

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Arancini met parmaham en pecorino

    Gefrituurde risottoballetjes zijn de ultieme snack voor oudejaarsavond.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld
  • Focaccia met buffelmozzarella, tomaatjes en basilicumolie
    Heerlijk borrelhapje: focaccia met buffelmozzarella, tomaatjes en basilicumolie
    voorbereidingstijd 15 min
  • Bruschetta della Nonna

    Dit is het beste recept voor bruschetta. Zorg dat je ingrediënten van goeie kwaliteit zijn voor de beste smaakervaring. 

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Danny Jansen
    Danny Jansen
  • Caprese salade

    Pitmaster X laat je in Buitengewoon BBQ zien hoe je deze heerlijke caprese salade maakt.

    voorbereidingstijd 10 min
    Een recept van Roel Westra
    Roel
  • Italiaanse borrelbites

    Dit recept voor Italiaanse borrelbites is perfect voor een gezellige avond met vrienden.

    voorbereidingstijd 60 min
    wachttijd 120 min
    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade
  • Klassieke carpaccio

    Carpaccio salade is een razend makkelijk, maar o-zo lekker Italiaans voorgerecht. Maak het als een echte Italiaan met dit heerlijke recept.

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Giovanni Caminita
    Miniatuurvoorbeeld
  • Italiaanse gemarineerde zalm
    Met dit recept maak je een heerlijke gemarineerde zalm in Palermo-stijl... Met citroen, dus! Een heerlijk gerecht dat je zo op tafel zet.
    voorbereidingstijd 15 min
    wachttijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret

Italiaanse hoofdgerechten

Italiaanse hoofdgerechten zijn hartig, warm en perfect voor kerst. Van een lasagne tot een klassieke ossobuco: er is voor ieder wat wils. Ideaal voor een gezellige, lange kerstmaaltijd.

Italiaanse hoofdgerechten

  • Ossobuco met risotto alla Milanese

    Ossobuco met risotto alla Milanese is een echte Italiaanse klassieker die wat tijd vraagt, maar verder heel eenvoudig is om te maken.

    voorbereidingstijd 45 min
    wachttijd 200 min
    • Een recept van Hugo Kennis
      Hugo Kennis de Brigade
    • Een recept van Geneal Harreman
      Geneal Harreman 24Kitchen de Brigade
  • Linguine met ansjovisboter en saus van cherrytomaten
    Less is more is het credo van de Italiaanse keuken en deze linguine met ansjovisboter en saus van cherrytomaten is daar het perfecte voorbeeld van!
  • Italiaanse pasta ovenschotel

    Een ovenschotel met pasta? Jazeker! De verschillende groenten die in dit gerecht zijn verwerkt maken het helemaal af.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Verse pasta met truffel
    Meng de bloem, eieren en een mespuntje zout en kneed dit tot een soepel deeg. Voeg als het deeg te droog is een scheutje water toe. Laat het deeg circa 30 minuten rusten in de koelkast.
    voorbereidingstijd 50 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Groenterisotto met gevulde kippendijen uit de airfryer
    Heb je zin in een heerlijke risotto? In dit makkelijke recept legt Danny uit hoe je het kan maken in de airfryer.
    voorbereidingstijd 55 min
    Een recept van Danny Jansen
    Danny Jansen
  • Lasagne al Forno

    De lekkerste lasagne maak je natuurlijk helemaal zelf. Met Bibi's basisrecept zet je deze ultieme pasta-ovenschotel op tafel.

    voorbereidingstijd 30 min
    oventijd 25 min
    Een recept van Bibi Loomans
    Bibi horizontaal
  • Risotto met witte asperges, citroen en kervel

    Risotto is altijd een goed idee, maar helemaal met witte asperges!

    voorbereidingstijd 35 min
    Een recept van 24Kitchen
    24Kitchen logo
  • Melanzane met parmezaan en basilicum

    Deze melanzane bestaat voor een groot deel uit gesmolten kaas. Meer redenen om het te maken zijn niet nodig toch?

    voorbereidingstijd 60 min
    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld

Italiaanse nagerechten

Italiaanse nagerechten zijn de perfecte afsluiter van een feestelijk kerstdiner. Denk aan romige tiramisu, frisse panna cotta of een klassieke cassata of affogato. Deze Italiaanse desserts zijn klassiekers.

Italiaanse nagerechten

  • Tiramisu

    Tiramisu maken? Zoek niet verder voor het beste tiramisu recept! Dit klassieke nagerecht uit de Italiaanse keuken maak je zelf met het originele recept van Rudolph.

    voorbereidingstijd 45 min
    oventijd 15 min
    wachttijd 240 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Klassieke panna cotta

    Panna cotta is zo'n typisch klassiek Italiaans dessert. Weinig ingrediënten, makkelijk te maken en vreselijk lekker.

    voorbereidingstijd 20 min
    wachttijd 240 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Pistache-affogato

    Zin in een toetje, maar iets minder zin om lang in de keuken te staan? Pistache-affogato is hét recept voor jou. 

    voorbereidingstijd 10 min
    Een recept van Raquel Palla Lorden
    Raquel Palla Lorden
  • Sgroppino

    Sgroppino (of scroppino) is een klassiek drankje met citroen-sorbetijs, ijs, wodka en prosecco. Alles in een blender en staat binnen 5 minuten op tafel!

    voorbereidingstijd 5 min
    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade
  • Limoncello-tiramisu in glaasjes
    Wat krijg je als de twee lekkerste dingen op de wereld in één gerecht combineert? Inderdaad: limoncello-tiramisu in glaasjes. Dit dessert van Rudolph is perfect voor jouw kerstdiner.
    voorbereidingstijd 30 min
    wachttijd 300 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Cannoli

    Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng boter, suiker, bloem, ei en zout met elkaar. Voeg vanillemerg en marsala toe en kneed tot een soepel deeg.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Dolce delizioso

    Dolce delizioso, oftewel heerlijk dessert, is een nagerecht die zijn naam zeker eer aan doet. Dit kleurrijke toetje tovert ongetwijfeld blije gezichten aan tafel.

    voorbereidingstijd 60 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Semifreddo met karamel-chocoladeswirl

    Dit dessert is niet alleen prachtig om naar te kijken. Het smaakt ook nog eens heerlijk! Rudolph deelt zijn heerlijke recept.

    voorbereidingstijd 300 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Panna cotta met kersensaus

    Italiaanse panna cotta met een Hollandse kersensaus.

  • Siciliaanse cassata
    De Siciliaanse cassata maak is de perfecte oplossing als je niet al te dol bent op zoete baksels. Goed om te weten: deze versie is glutenvrij.
    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.