1. Maal de peperkorrels in de vijzel. Spreid ze uit over een groot bord of plank. Rol het vlees door de peper en bestrooi met iets zout.
2. Verpak in folie, maak dicht en leg 30 minuten in de koelkast.
3. Verhit een scheut olie in de koekenpan of braadpan. Haal het vlees uit de folie en bak rondom aan. Laat afkoelen, verpak strak in folie en plaats nog een uurtje in de koelkast of leg even in de diepvries.
4. Maak intussen de dressing: Meng de zonnebloem en truffelolie. Pers de citroen uit. Meng de eidooier, mosterd, iets zout en peper en het sap van de citroen in een kom. Druppel er, al kloppend met een garde, de olie bij. Pluk en snijd de dragonblaadjes fijn en meng door de mayonaise. Verdun evt. met een klein scheutje water en doe over in een knijpflesje.
5. Maak de waterkers iets aan met olijfolie, citroensap en zout.
6. Haal het vlees uit de folie en snijd met een scherp mes flinterdunne plakken en leg plat op de borden. OF snijd plakjes van het vlees en maak tussen slagersfolie voorzichtig plat.
7. Leg waterkers in het midden. Strooi er wat grof zeezout en evt. meer peper over. Maak mooie dunne lijntjes mayonaise erop. Bestrooi met pijnboompitten en flinters of geraspte Parmezaanse kaas.
8. Serveer met brood erbij.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties