Vanillebiscuit
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Stap 2:
Roer in de mixer de eieren met de suiker luchtig en voeg de vanille toe. Smelt de boter. Zeef de bloem. Voeg de gesmolten boter aan de luchtige eieren. Spatel de bloem erdoor en meng het geheel tot een egaal beslag.
Stap 3:
Strijk het beslag dun uit over een bakplaat met bakpapier en bak circa 6 minuten. Laat de cake volledig afkoelen.
Chocoladebiscuit
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Stap 2:
Roer in de mixer de eieren met de suiker luchtig en voeg de vanille toe. Smelt de boter. Zeef de bloem en het cacaopoeder. Voeg de gesmolten boter aan de luchtige eieren. Spatel de bloem en het cacaopoeder erdoor en meng het geheel tot een egaal beslag.
Stap 3:
Strijk het beslag dun uit over een bakplaat met bakpapier en bak circa 6 minuten. Laat de cake volledig afkoelen.
Karamel-chocoladeswirl
Stap 1:
Rooster cashewnoten voor 10 minuten in de oven op 180 °C en hak ze daarna fijn.
Stap 2:
Smelt de boter en voeg de suiker toe. Laat de boter en suiker karamelliseren en blus af met de slagroom.
Stap 3:
Meng de eidooier met de melk. Schenk een beetje karamel erop en roer goed door. Giet het eidooiermengsel terug in de pan en verwarm en zonder te koken.
Stap 4:
Haal de pan van het vuur en meng de chocolade en de helft van de gehakte cashewnoten erdoorheen. Laat daarna helemaal afkoelen.
Parfait
Stap 1:
Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Klop de dooiers met de helft van de suiker luchtig.
Breng de melk met de rest van de suiker en de vanille in een pan aan de kook.
Stap 2:
Giet een beetje van de warme melk op de eidooiers. Roer goed door en schenk het mengsel terug in de pan. Laat het geheel al roerend circa 2 minuten zachtjes garen.
Klop het mengsel luchtig en koud in de mixer. Meng als laatst de slagroom erdoorheen.
Opbouw
Stap 1:
Snijd de chocoladebiscuit en vanillebiscuit in lange repen van 1 cm breed. Bekleed een bakvorm met plasticfolie. Bekleed de rand en zijkanten van de bakvorm om en om met chocoladebiscuit en vanillebiscuit.
Stap 2:
Schenk een beetje parfait in de bakvorm en verdeel de helft van de karamel-chocoladeswirl erover. Schenk dan weer wat van de parfait in de bakvorm en verdeel dan de rest van de swirl erover. Verdeel als laatst de resterende parfait in de bakvorm. Laat de semifreddo circa 2 uur opstijven in de vriezer.
Stap 3:
Dek de bovenkant van de semifreddo af met om en om chocoladebiscuit en vanillebiscuit en laat nog circa 2 uur opstijven in de vriezer.
0 reacties