Deze aardbeiencake ziet er niet alleen prachtig uit, máár smaakt ook nog eens verrukkelijk. Serveer met een bolletje vanille-ijs en een flinke dot slagroom en je hebt gegarandeerd een feestje op tafel! 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

6
Personen

  • 250 g aardbeien
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel sumak
  • 125 g gezouten boter
  • 100 ml melk
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • rasp van 1 st citroen
  • ijs naar keuze

Extra benodigdheden

  • ondiepe ovenschaal van 16 x 20 cm

Bereidingswijze

45 minuten

Stap 1: 
Verwarm de oven voor tot 180°C en vet de ovenschaal in met boter.  

Stap 2: 
Maak de aardbeien schoon en halveer. Doe de aardbeien in een kom en besprenkel met 50 g van de suiker en de sumak. Schep om en plet daarbij de aardbeien een beetje. Laat even rusten. 

Stap 3: 
Smelt de boter. Meng in een andere kom de gesmolten boter met de rest van de suiker en de melk. Zeef de bloem boven de kom, voeg de citroenrasp toe en spatel door tot er een egaal beslag ontstaat.  

Stap 4: 
Vet de ovenschaal in. Giet het beslag in de ingevette ovenschaal en verdeel de aardbeien inclusief aanhangende siroop erover. Bak de cake 25-30 minuten in het midden van de oven. De cake is gaar als er een satéprikker er schoon en droog uitkomt. 

Stap 5: 
Haal uit de oven en laat iets afkoelen. Lepel de cake direct uit de ovenschaal. Verdeel over kommen en serveer met ijs naar keuze.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA

Geef je waardering

Snel met Mil aardbeientaart
Snel met Mil aardbeientaart