De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aardbeiencake met sumak

Deze aardbeiencake maak je in slechts 40 minuten. Miljuschka deelt haar ambachtelijke recept.

45 MIN
Snel met Mil aardbeientaart

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Deze aardbeiencake ziet er niet alleen prachtig uit, máár smaakt ook nog eens verrukkelijk. Serveer met een bolletje vanille-ijs en een flinke dot slagroom en je hebt gegarandeerd een feestje op tafel! 

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor tot 180°C en vet de ovenschaal in met boter.   

  2. Maak de aardbeien schoon en halveer. Doe de aardbeien in een kom en besprenkel met 50 g van de suiker en de sumak. Schep om en plet daarbij de aardbeien een beetje. Laat even rusten.  

  3. Smelt de boter. Meng in een andere kom de gesmolten boter met de rest van de suiker en de melk. Zeef de bloem boven de kom, voeg de citroenrasp toe en spatel door tot er een egaal beslag ontstaat.   

  4. Vet de ovenschaal in. Giet het beslag in de ingevette ovenschaal en verdeel de aardbeien inclusief aanhangende siroop erover. Bak de cake 25-30 minuten in het midden van de oven. De cake is gaar als er een satéprikker er schoon en droog uitkomt.  

  5. Haal uit de oven en laat iets afkoelen. Lepel de cake direct uit de ovenschaal. Verdeel over kommen en serveer met ijs naar keuze.   

Een gloednieuw programma: 'Snel met Miljuschka'! In dit programma geeft 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen tips om een gezonde en vooral lekkere gezinsmaaltijd snel op tafel te toveren, voor doordeweeks én in het weekend.

 

Snel met miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker