De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

turkse maaltijdsoep met lamsschenkel

Begin de dag goed met deze heerlijke Turkse ontbijtsoep, beter bekend als Beyran. Lekker, gezond en eenvoudig! Karsu deelt haar zalige recept voor een hartverwarmende kom soep. 

30 min voorbereidingstijd
240 min kooktijd
Beyran

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

Begin de dag goed met deze heerlijke Turkse ontbijtsoep, beter bekend als Beyran. Lekker, gezond en eenvoudig! Karsu deelt haar zalige recept voor een hartverwarmende kom soep. 

Bereidingswijze

Stap 1: 
Doe het de lamsschenkel en botten, zout, laurierblaadjes en 3 l water in een grote soeppan en kook voor circa 60 minuten. Schep tussendoor de schuimlaag uit de pan. Voeg vervolgens de kurkuma, tomaten -en peperpuree toe en kook dan voor circa 3 uur. 

Stap 2: 
Doe de knoflook en een 1/2 tl zout in een vijzel en maal fijn. Voeg 2 el water eraan toe en zet apart. 

Stap 3: 
Kook de rijst met 500 ml water in circa 10 minuten gaar. Giet eventueel het overtollige water af. Zet apart. 

Stap 4: 
Haal wanneer de soep 3 uur heeft gekookt de lamsschenkel, botten en laurierblaadjes uit de pan. Trek het lamsvlees van de schenkel, trek dan in kleine stukjes en dan zet dan apart. 

Stap 5: 
Verdeel de rijst en het lamsvlees over de borden. Verdeel dan de soep over de kommen. Snijd de citroen in parten. Garneer de borden naar smaak met citroen, het knoflookmengsel, pul biber en peterselie. 

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker