Stap 1:
Doe het de lamsschenkel en botten, zout, laurierblaadjes en 3 l water in een grote soeppan en kook voor circa 60 minuten. Schep tussendoor de schuimlaag uit de pan. Voeg vervolgens de kurkuma, tomaten -en peperpuree toe en kook dan voor circa 3 uur.
Stap 2:
Doe de knoflook en een 1/2 tl zout in een vijzel en maal fijn. Voeg 2 el water eraan toe en zet apart.
Stap 3:
Kook de rijst met 500 ml water in circa 10 minuten gaar. Giet eventueel het overtollige water af. Zet apart.
Stap 4:
Haal wanneer de soep 3 uur heeft gekookt de lamsschenkel, botten en laurierblaadjes uit de pan. Trek het lamsvlees van de schenkel, trek dan in kleine stukjes en dan zet dan apart.
Stap 5:
Verdeel de rijst en het lamsvlees over de borden. Verdeel dan de soep over de kommen. Snijd de citroen in parten. Garneer de borden naar smaak met citroen, het knoflookmengsel, pul biber en peterselie.
0 reacties