De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Bruschetta della Nonna

Dit is het beste recept voor bruschetta. Zorg dat je ingrediënten van goeie kwaliteit zijn voor de beste smaakervaring. 

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
bruschetta.jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

"Deze lekkere en eenvoudige bruschetta's zijn de ideale hapjes met warm weer of de perfecte lunch."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Breng een pan water aan de kook. Snijd een kruisje in de tomaten. Dompel de tomaten in het kokende water. Als het velletje knapt, schep je de tomaten in ijskoud water om terug te koelen.

  2. Snijd de tomaten in fijne blokjes (Optioneel: verwijder de zaadlijst). Scheur de verse basilicum fijn en voeg toe aan de tomaten. Meng de tomaten met olijfolie, wittewijnazijn en zout en peper naar smaak. 

  3. Snijd de ciabatta in lange dunne plakken. Sprenkel wat olijfolie over de ciabatta. Rooster de plakken ciabatta in een koekenpan op matig vuur goudbruin. 

  4. Pel de tenen knoflook. Wrijf de knoflookteen over de geroosterde ciabatta tot de ciabatta iets glimt. 

  5. Serveer de geroosterde ciabatta met daarop een goede schep van de tomatensalade.  Garneer met gedroogde oregano. 

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.