De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bruschetta della nonna

Dit is het beste recept voor bruschetta.

30 MIN
bruschetta.jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Deze lekkere en eenvoudige bruschetta's zijn de ideale hapjes met warm weer of de perfecte lunch. 

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Breng een pan water aan de kook. Snijd een kruisje in de tomaten. Dompel de tomaten in het kokende water. Als het velletje knapt, schep je de tomaten in ijskoud water om terug te koelen.

  2. Snijd de tomaten in fijne blokjes (Optioneel: verwijder de zaadlijst). Scheur de verse basilicum fijn en voeg toe aan de tomaten. Meng de tomaten met olijfolie, wittewijnazijn en zout en peper naar smaak. 

  3. Snijd de ciabatta in lange dunne plakken. Sprenkel wat olijfolie over de ciabatta. Rooster de plakken ciabatta in een koekenpan op matig vuur goudbruin. 

  4. Pel de tenen knoflook. Wrijf de knoflookteen over de geroosterde ciabatta tot de ciabatta iets glimt. 

  5. Serveer de geroosterde ciabatta met daarop een goede schep van de tomatensalade.  Garneer met gedroogde oregano. 

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker