Deze lekkere en eenvoudige bruschetta's zijn de ideale hapjes met warm weer of de perfecte lunch. 

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Ingrediënten

  • 6 pomodoritomaten
  • 2 takken basilicum
  • 6 el extra vergine olijfolie
  • ½ el wittewijnazijn
  • zout en peper
  • 1 ciabattabrood
  • 2 à 4 teentjes knoflook
  • ½ el gedroogde oregano

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Stap 1: 
Breng een pan water aan de kook. Snijd een kruisje in de tomaten. Dompel de tomaten in het kokende water. Als het velletje knapt, schep je de tomaten in ijskoud water om terug te koelen.  

Stap 2: 
Snijd de tomaten in fijne blokjes (Optioneel: verwijder de zaadlijst). Scheur de verse basilicum fijn en voeg toe aan de tomaten. Meng de tomaten met olijfolie, wittewijnazijn en zout en peper naar smaak. 

Stap 3: 
Snijd de ciabatta in lange dunne plakken. Sprenkel wat olijfolie over de ciabatta. Rooster de plakken ciabatta in een koekenpan op matig vuur goudbruin.  

Stap 4: 
Pel de tenen knoflook. Wrijf de knoflookteen over de geroosterde ciabatta tot de ciabatta iets glimt. 

Stap 5: 
Serveer de geroosterde ciabatta met daarop een goede schep van de tomatensalade.  
Garneer met gedroogde oregano. 

Geef je waardering

8
bruschetta.jpg