- Verwarm de oven voor op 180 ÂșC.
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd circa 1 cm van de onderkant van de asperges en snijd de asperges in gelijke stukken. Kook de asperges de laatste 3 minuten met de pasta mee en giet af.
- Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette en aubergine in blokjes.
- Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de courgette en de aubergine toe en bak circa 4 minuten op hoog vuur mee. Voeg het water, bouillonblokje, room, de pesto en een derde van de Parmezaanse kaas toe. Breng het geheel aan de kook en laat, al roerend, circa 5 minuten koken.
- Giet de pasta en asperges af en breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Verdeel de pasta en de asperges over de ovenschaal, schep de saus erover en bestrooi met de resterende kaas.
- Bak de pastaschotel circa 15 minuten in de oven tot de kaas goudbruin en gesmolten is.
Deze ovenschotel met pasta, aubergine, asperge en Parmezaanse kaas valt bij (bijna) iedereen in de smaak. Aan de slag, dus!
0 reacties