Italiaanse pasta ovenschotel

10
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pasta ovenschotel

  • Snijd circa 1 cm van de onderkant van de asperges en snijd de asperges in gelijke stukken.
  • Kook de asperges de laatste 3 minuten met de pasta mee en giet af.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de courgette en aubergine in blokjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten.
  • Voeg de courgette en de aubergine toe en bak circa 4 minuten op hoog vuur mee.
  • Voeg het water, bouillonblokje, room, de pesto en een derde van de Parmezaanse kaas toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat, al roerend, circa 5 minuten koken.
  • Giet de pasta en asperges af en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Verdeel de pasta en de asperges over de ovenschaal, schep de saus erover en bestrooi met de resterende kaas.
  • Bak de pastaschotel circa 15 minuten in de oven tot de kaas goudbruin en gesmolten is.

Ingredienten

4
Personen

Italiaanse Pasta Ovenschotel

  • 300 g pipe rigate (pasta)
  • 1 bosjes groene asperges
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knofllook
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • olijfolie om in te bakken
  • 150 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 ml kookroom
  • 1 el groene pesto
  • 150 g Parmezaanse kaas
Geef je waardering
10