Bolognesesaus
-
Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn.
-
Snijd de waspeen in stukjes. Pluk de selderij en snijd de blaadjes fijn.
-
Verhit olijfolie in een braadpan en voeg de knoflook, ui, een vierde van de waspeen en de helft van de selderij toe. Laat op laag vuur circa 10 minuten koken.
-
Blus de waspeen af met de wijn en voeg het gehakt toe. Voeg de resterende waspeen, selderij en de tomatenpuree toe en gaar circa 2 minuten mee.
-
Voeg de tomatensaus, gepelde tomaten en het bouillonblokje toe. Breng op smaak met basilicum, zout, peper en nootmuskaat. Laat de saus afkoelen.
Bechamelsaus
-
Smelt de boter en voeg de bloem toe.
-
Gaar de bloem tot er een glimmende roux ontstaat en voeg, beetje bij beetje onder goed roeren, de melk toe.
-
Roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Gaar circa 10 minuten op laag vuur.
Lasagne al forno
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schep de helft van de tomatensaus in de ovenschaal, dek af met lasagnebladeren en lepel er bechamelsaus over.
-
Herhaal dit nog een keer en eindig met lasagnevellen.
-
Strooi geraspte Parmezaanse kaas over de schotel. Bak de lasagne circa 25 minuten in de oven goudbruin en gaar
0 reacties