De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Lasagne al Forno

De lekkerste lasagne maak je natuurlijk helemaal zelf. Met Bibi's basisrecept zet je deze ultieme pasta-ovenschotel op tafel.

30 min. voorbereidingstijd
25 min. oventijd
Direct naar recept
lasagne

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Lasagne al forno: wie lust dat nu niet? Zelf maken lijkt misschien een uitdaging maar dat valt alles mee. Volg mijn basisrecept en je zult snel zien dat de wachttijd de allergrootste uitdaging is."

Bereidingswijze

Bolognesesaus

  1. Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn.

  2. Snijd de waspeen in stukjes. Pluk de selderij en snijd de blaadjes fijn.

  3. Verhit olijfolie in een braadpan en voeg de knoflook, ui, een vierde van de waspeen en de helft van de selderij toe. Laat op laag vuur circa 10 minuten koken.

  4. Blus de waspeen af met de wijn en voeg het gehakt toe. Voeg de resterende waspeen, selderij en de tomatenpuree toe en gaar circa 2 minuten mee.

  5. Voeg de tomatensaus, gepelde tomaten en het bouillonblokje toe. Breng op smaak met basilicum, zout, peper en nootmuskaat. Laat de saus afkoelen.

Bechamelsaus

  1. Smelt de boter en voeg de bloem toe.

  2. Gaar de bloem tot er een glimmende roux ontstaat en voeg, beetje bij beetje onder goed roeren, de melk toe.

  3. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Gaar circa 10 minuten op laag vuur.

Lasagne al forno

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schep de helft van de tomatensaus in de ovenschaal, dek af met lasagnebladeren en lepel er bechamelsaus over.

  3. Herhaal dit nog een keer en eindig met lasagnevellen.

  4. Strooi geraspte Parmezaanse kaas over de schotel. Bak de lasagne circa 25 minuten in de oven goudbruin en gaar

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.