De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

panna cotta met kersensaus

Italiaanse panna cotta met een Hollandse kersensaus.

Panna cotta met kersensaus

Een recept van

Vervang de kersen eens voor bramen of frambozen. Ook kun je balsamico-azijn vervangen door citroensoep. Zo blijf je variëren. 

Bereidingswijze

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Doe het stokje met het merg en de melk in een pan en laat circa 10 minuten zachtjes trekken. Zorg dat de melk niet kookt.
  3. Verwijder het vanillestokje. Voeg de suiker toe en laat deze oplossen in de hete melk. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat de gelatine in de hete melk oplossen. Roer de room erdoor. Schenk het mengsel in de vormpjes en laat ze minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  4. Doe, voor de kersensaus, de kersen met de suiker en azijn in een steelpan. Breng aan de kook. Plet de kersen voorzichtig met een puree- stamper. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken en vervolgens afkoelen.
  5. Houd de vormpjes in heet water en stort de puddinkjes op de borden. Lepel de saus eromheen. Geef er een kaneelbiscuitje bij.

Kinderen en eten, het blijft lastig zodra het geen pannenkoeken zijn of patat is. In Zoete Spruiten komen verschillende kinderen aan het woord en geven ze hun ongezouten mening over ingrediënten die de meeste kinderen niet lekker vinden, zoals witlof, spruitjes, vis en kaas. En wie krijgt die mening beter boven tafel dan Jochem van Gelder?

Jochem draagt de ongezouten mening van de kinderen door aan 24Kitchen-chef Roberta Pagnier, zelf ook moeder en in blijde verwachting! Roberta weet dus als geen ander hoe het is om voor kinderen te koken en elke aflevering bedenkt ze dan ook een oplossing voor het probleem: van een originele manier om te presenteren tot groenteburgers, en van pasta met spruitjes tot kaaswafeltjes. Ze kookt het traditionele gerecht op een andere manier, geeft tips hoe je lekkere kidsproof gerechten maakt en wat hierbij helpt.

De kids gaan samen met Roberta & Jochem aan tafel en vellen vervolgens hun oordeel over het “nieuwe” gerecht. Of ze enthousiast zijn zie je elke week in Zoete Spruiten.

Benieuwd naar de recepten? Je vindt ze hier!

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker