Cannoli
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng boter, suiker, bloem, ei en zout met elkaar. Voeg vanillemerg en marsala toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg, ingepakt in folie, circa 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de olie voor tot 180 °C. Bestuif het deeg met bloem, rol het zo dun mogelijk uit en steek het deeg uit met de ronde steker. Vet de cannolivormen in en rol het deeg eromheen. Smeer het uiteinde van het deeg in met eigeel en druk goed vast. Bak de cannoli goudgeel in de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Haal de canollivormen eruit en bak de canolli eventueel nog een keer als ze niet helemaal gaar zijn. Laat de cannoli afkoelen.
Vulling
Rooster amandelen in de oven, laat ze afkoelen en knijp ze fijn. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Snijd de chocolade in stukjes. Meng de ricotta met, poedersuiker, amandelen, kaneel, rasp van een halve sinaasappel, vanillemerg en de chocolade. Schep de vulling in een spuitzak en laat in de koeling opstijven. Spuit de vulling in de cannoli en bestuif ze met poedersuiker.
0 reacties