De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Cannoli

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng boter, suiker, bloem, ei en zout met elkaar. Voeg vanillemerg en marsala toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg, ingepakt in folie, circa 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de olie voor tot 180 °C.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Cannoli

Bereidingswijze

Cannoli
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng boter, suiker, bloem, ei en zout met elkaar. Voeg vanillemerg en marsala toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg, ingepakt in folie, circa 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de olie voor tot 180 °C. Bestuif het deeg met bloem, rol het zo dun mogelijk uit en steek het deeg uit met de ronde steker. Vet de cannolivormen in en rol het deeg eromheen. Smeer het uiteinde van het deeg in met eigeel en druk goed vast. Bak de cannoli goudgeel in de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Haal de canollivormen eruit en bak de canolli eventueel nog een keer als ze niet helemaal gaar zijn. Laat de cannoli afkoelen.

Vulling
Rooster amandelen in de oven, laat ze afkoelen en knijp ze fijn. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Snijd de chocolade in stukjes. Meng de ricotta met, poedersuiker, amandelen, kaneel, rasp van een halve sinaasappel, vanillemerg en de chocolade. Schep de vulling in een spuitzak en laat in de koeling opstijven. Spuit de vulling in de cannoli en bestuif ze met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

Waarom kan de video niet worden afgespeeld?
Rochi Kicken
30-08-2025
Hi!

Video's van voor 2018 zijn helaas niet meer beschikbaar op de server. Daarom worden deze niet meer ingeladen op de site.

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
01-09-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.