1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit een flinke laag olijfolie in een pan, pel de tenen knoflook en bak ze in hun geheel in de olie. Pureer de tomaten met een staafmixer en zeef deze in de pan, gebruik een soeplepel om de tomaten door de zeef te duwen. Breng op smaak met suiker, zout en peper, laat inkoken tot de helft.
2. Zet een pan met ruim frituurolie (zonnebloem) op en breng op 180 °C.
3. Snijd de aubergines door de lengte in plakken van circa 1 centimeter en bestrooi aan beide kanten met zout.
4. Meng in een kom de bloem, het bier en de eieren tot een glad beslag. Stort het beslag over de aubergines en roer tot alle aubergines helemaal bedekt zijn. Laat ze voorzichtig in de frituurolie glijden (van je af) en frituur ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
5. Rasp de Parmezaanse kaas. Schep een laag tomatensaus in de ovenschaal en leg er een laag aubergines op. Scheur er een paar stukken mozzarella en wat basilicum over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en voeg vanaf de op een na laatste laag ook Parmezaanse kaas toe. Eindig met een laag aubergine en Parmezaan. Bak circa 30 minuten in de oven.
Zin in nog meer lekkere recepten? Bekijk ze hier. Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties