De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

linguine met ansjovisboter en saus van cherrytomaten

Less is more is het credo van de Italiaanse keuken en deze linguine met ansjovisboter en saus van cherrytomaten is daar het perfecte voorbeeld van!

Linguine met ansjovisboter en saus van cherrytomaten

Een recept van

Bereidingswijze

Dit recept is een samenwerking met HelloFresh

Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine. Laat de ansjovis uitlekken en snijd de ansjovis fijn (tip). Pers de knoflook of snijd fijn en halveer de rode cherrytomaten. Voeg de linguine en flink wat zout toe aan de pan met deksel en kook de linguine, afgedekt, in 12 - 13 minuten gaar. Giet daarna af en spoel met koud water.

Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan en fruit de knoflook en ansjovis 5 minuten op middelmatig vuur. Zet het vuur hoog, voeg de cherrytomaten en de suiker toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout (tip). Bak de cherrytomaten 3 minuten. Zet het vuur weer middelmatig en bak nog 7 - 9 minuten, of totdat ze zacht zijn. Schep zo nu en dan om.

Hak ondertussen de verse bladpeterselie, de verse dragon (tip) en de hele gezouten amandelen grof. Voeg de linguine, de helft van de bladpeterselie en de helft van de dragon toe aan de hapjespan met tomatensaus en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout. 

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de gezouten amandelen, de overige bladpeterselie en dragon.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker