Bereiding
Schil de winterpeen en de biet met een dunschiller. Snij de winterpeen, de biet, de courgette, de rode kool en de radijsjes in dunne plakjes, met een scherp mes of dunschiller. Halveer de citroen en pers de helft uit boven een maatbeker. Meng hierin de ras-el-hanout, de honing en de olijfolie extra vierge met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng de dressing door de groenten.
Verhit een wok met een flinke laag zonnebloemolie tot 160 graden. Snij de kipfilets in reepjes. Meng de bloem met een beetje zout en versgemalen peper. Breek de eieren in een kom en klop los met een vork. Doe de cornflakes in een kom. Haal de kip eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de cornflakes. Frituur de kipnuggets circa 5 minuten in de hete wok met zonnebloemolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveren
Serveer de kipnuggets met de regenboogsalade.
2 reacties