De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kipnuggets met regenboogsalade

Krokante kipnuggets met een vrolijke, frisse regenboogsalade.

30 MIN
Kipnuggets met regenboogsalade

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding 

Schil de winterpeen en de biet met een dunschiller. Snij de winterpeen, de biet, de courgette, de rode kool en de radijsjes in dunne plakjes, met een scherp mes of dunschiller. Halveer de citroen en pers de helft uit boven een maatbeker. Meng hierin de ras-el-hanout, de honing en de olijfolie extra vierge met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng de dressing door de groenten.

Verhit een wok met een flinke laag zonnebloemolie tot 160 graden. Snij de kipfilets in reepjes. Meng de bloem met een beetje zout en versgemalen peper. Breek de eieren in een kom en klop los met een vork. Doe de cornflakes in een kom. Haal de kip eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de cornflakes. Frituur de kipnuggets circa 5 minuten in de hete wok met zonnebloemolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveren 

Serveer de kipnuggets met de regenboogsalade.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker