De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

turkse rijstpudding en kadayif

Opzoek naar een lekker toetje? Probeer eens deze heerlijke zoete rijstpudding met kadayif, beter bekend als Sutlac kadayif. Succes gegarandeerd! Karsu deelt haar lekkere recept. 

30 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Rijstpudding kadayif

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

Opzoek naar een lekker toetje? Probeer eens deze heerlijke zoete rijstpudding met kadayif, beter bekend als Sutlac kadayif. Succes gegarandeerd! Karsu deelt haar lekkere recept. 

Bereidingswijze

Sutlac 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Stap 2: 
Verhit een pan met het water en de rijst en kook voor circa 5/7 minuten. Voeg vervolgens 900 ml melk toe en laat doorkoken voor nog eens circa 5 minuten. 

Stap 3: 
Meng het bakpoeder en de resterende melk en voeg samen met de suiker en het vanillestokje toe aan het rijst-melkmengsel in de pan en kook voor circa 10 minuten. 

Stap 4: 
Haal het vanillestokje uit de pan. Verdeel het rijst-melkmengsel over ovenbestendige schaaltjes en karamelliseer voor circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en opstijven in de koelkast. 

Stap 5: 

Hak de noten grof. Garneer over de schaaltjes met de rijstpudding. 

Kadayif 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Stap 2: 
Verhit een pan met suiker, water en het sap van de citroen en kook voor circa 30 minuten op laag vuur in tot een siroop.  

Stap 3: 
Smelt de boter in een steelpan. Breek de kadayif in stukken in een grote kom. Giet hier de boter over en verdeel totdat alles gelijkmatig is verdeeld. Hak de walnoten. 

Stap 4: 
Verdeel de helft van de kadayif gelijkwaardig over een ingevette bakplaat. Verdeel hier de gehakte walnoten over. Verdeel dan als laatst de andere helft van de kadayif over de bakplaat. Zet de bakplaat in de oven en bak in circa 20-25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.  

Stap 5: 
Haal uit de bakplaat uit de oven en giet het suikermengsel er over. Laat dan nog circa 30 minuten rusten. Snijd de kadayif in gelijke stukken en serveer iedere portie met een flinke lepel mascarpone. 

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker