Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
Snijd intussen de venkel fijn. Doe die met de gekookte quinoa, de kikkererwten, de havermout, de spirulina en de oregano in de keukenmachine. Mix tot een grof mengsel en breng op smaak met de peper en het zout.
Vorm met je handen burgers van het deeg en leg ze op de bakplaat. Bak de burgers in ongeveer 25 minuten in de oven tot ze stevig zijn.
Verhit intussen een grillpan. Snijd voor de topping de venkel in plakken (à ½ cm dik) en de courgette in plakjes, en bestrijk ze met 1-2 eetlepels olijfolie. Gril ze 4-5 minuten in de pan en keer ze halverwege om.
Rasp voor de komkommersaus de komkommer en pers de knoflook. Meng ze met de sojayoghurt, de peper en het zout.
Pel de ui en snijd hem in ringen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de uienringen glazig.
Halveer de broodjes. Als je het lekker vindt, kun je ze nog even kort grillen in de grillpan. Smeer op elke onderste helft van de broodjes de komkommersaus, leg er een blad radicchio op, gevolgd door de burger, courgette, venkel, uienringen, wat dille, opnieuw een blad radicchio en de bovenste helft van het broodje.
Dit recept is van Living the Green Life
0 reacties