De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

dolce delizioso

Dolce delizioso, oftewel heerlijk dessert, is een nagerecht die zijn naam zeker eer aan doet. Dit kleurrijke toetje tovert ongetwijfeld blije gezichten aan tafel.

60 min voorbereidingstijd
240 min (voor)bereidingstijd
Dolce Delizioso

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Dolce delizioso, oftewel heerlijk dessert, is een nagerecht die zijn naam zeker eer aan doet. Dit kleurrijke toetje tovert ongetwijfeld blije gezichten aan tafel.

Bereidingswijze

Gianduja-semifreddo 

Stap 1: 
Verwarm de oven op 180 °C. Rooster de hazelnoten en amandelen 5 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen. 

Stap 2: 
Smelt de chocolade ‘au bain-marie’. Maal de noten met poedersuiker en het zout fijn in de foodprocessor. Voeg de gesmolten chocolade toe en laat het geheel nog even kort draaien tot een pasta. Deze pasta heet ‘gianduja’. 

Stap 3: 
Scheid de eieren. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en bewaar in de koelkast. Klop de eidooiers met de helft van de suiker au bain-marie licht en romig. Haal de kom van de pan en klop zo nog even stevig. Klop in de mixer de eiwitten met de rest van de suiker tot zachte pieken. Meng gianduja-pasta door het eidooiermengsel en spatel daarna de slagroom erdoor. Meng als laatste de opgeklopte eiwitten door het mengsel. 

Stap 4: 
Vul de baktray (of andere vorm) met het mengsel en laat dit in de diepvries minstens een halve dag invriezen. 

TIP van Rudolph:  
De rest van de semifreddo kun je in een aparte bak invriezen en later nog van genieten. 

Krokantekoek-fettuccini 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 175 °C. Zeef de bloem en de poedersuiker. Meng de kristalsuiker, slagroom en het eiwit erdoorheen. Roer tot een beslag en verdeel over twee kommetjes. Roer door één deel het gezeefde cacaopoeder. Schep de beslagen in twee spuitzakjes. 

Stap 2: 
Spuit van het lichte en donkere beslag dunne lijnen op bakpapier of een siliconen bakmatje. 

Stap 3: 
Bak de fettuccini circa  5 minuten in de oven. Neem de bakplaat uit de oven en steek de lijntjes met enkele tegelijk los. Vorm de gebakken fettuccini terwijl ze nog warm zijn met de hand in mooie decoratieve nestjes. Laat even afkoelen en bewaar ze op een droge plaats of in een afgesloten trommel totdat je ze nodig hebt. 

Zabaglione 
Verwarm au bain-marie de eidooiers met suiker en de marsala. Klop de massa met een garde in circa 10 minuten tot een warme schuimige saus. 

Fruitsalade 
Maak indien nodig het fruit schoon en snijd de sinaasappels in mooie partjes. Leg het fruit op een diep bord in een cirkel waarbij je het midden een beetje vrij houdt. 

Opmaak 

Stap 1: 
Giet de zabaglione over het fruit en flambeer deze lichtjes met een gasbrander. 

Stap 2: 
Druk de bevroren semifreddo uit de vorm en plaats deze in het midden van het bord met het fruit. 

Stap 3: 
Garneer de semifreddo met de koek-fettucini en bestrooi licht met poedersuiker. Garneer met kleine blaadjes citroenmelisse. 

 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker