Sgroppino
-
Zorg ervoor dat de glazen, prosecco en wodka ijskoud zijn.
-
Mix de citroensorbet, de prosecco en wodka in de blender goed door elkaar.
-
Giet de sgroppino in de 4 ijskoude glazen en serveer direct.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Sgroppino (of scroppino) is een klassiek drankje met citroen-sorbetijs, ijs, wodka en prosecco. Alles in een blender en staat binnen 5 minuten op tafel!
"Het recept voor scroppino bestaat uit citroen-sorbetijs, wodka en prosecco. Het drankje wordt vooral ingezet als spoom: een tussengerecht om de smaakpapillen te neutraliseren. Maar ik drink 'm net zo lief als cocktail of als liquid dessert."
Zorg ervoor dat de glazen, prosecco en wodka ijskoud zijn.
Mix de citroensorbet, de prosecco en wodka in de blender goed door elkaar.
Giet de sgroppino in de 4 ijskoude glazen en serveer direct.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
"Scroppino en sgroppino refereren naar hetzelfde drankje. De meest traditionele spelling is sgroppino, en komt uit het Italiaanse Veneto."
Dit frisse drankje is ooit ontworpen om de smaakpapillen te verfrissen tussen verschillende gerechten door. Maar laat je hier niet door tegenhouden om 'm te drinken als cocktail of liquid dessert.
Scroppino maak je door citroensorbet, prosecco en wodka in een blender door elkaar te mixen. Volg het recept hierboven voor de precieze hoeveelheden.
0 reacties