1. Antipasti

We beginnen dit lijstje, net als een Italiaanse maaltijd, met antipasti. Antipasti zijn lichte hapjes vóór de maaltijd en zijn de perfecte manier om een lang en gezellig diner mee in te luiden. Verschillende kaasjes, worst, olijven.. Alles is mogelijk! Zolang het maar niet te zwaar is. De Ć©chte maaltijd moet immers nog beginnen. 

Miniatuurvoorbeeld

2. Pasta carbonara

We hebben ze nooit geteld, maar er zijn ont-zet-tend veel verschillende soorten pasta. Spaghetti is daar natuurlijk ƩƩn van! Deze lange, dunne slierten zijn, net als andere pasta-soorten, goed te combineren met verschillende ingrediƫnten. Aanrader: deze overheerlijke traditionele pasta carbonara.

Pasta Carbonara

3. Caponata

Heb jij al eens caponata gemaakt? Dit frisse bijgerecht met verschillende groenten is als het zonnetje op je bord. Zeker het proberen waard! Eet de caponata met wat brood of naast een stukje vlees of vis.

caponata

4. Gnocchi met truffelsaus

Spreek je het nou uit als gnotsjie of njokkie? Hoe dan ook, dit Italiaanse gerecht van aardappels is net even wat anders dan een lekkere pasta en bovendien heel leuk om zelf te maken! Tip: probeer deze gnocchi met truffelsaus eens uit. Een aanrader!

Miniatuurvoorbeeld

5. Pizza Margherita

Grote favoriet van velen: pizza. Meer Italiaans gaan we het niet krijgen. We beginnen bij de basis met tomatensaus, mozzarella en verse basilicum. Maar we weten ondertussen dat je creatievere versies kan maken. Met ananas, vegetarisch, barbecue: de toppings zijn niet altijd even Italiaans... Maar wel heel erg lekker.

Pizza Margarita

6. Tiramisu

Ook qua desserts zitten we helemaal goed in de Italiaanse keuken. Zo creĆ«erden de Italianen de gouden klassieker tiramisu. De zelfgemaakte lange vingers maken het recept nóg beter. Tiramisu is het perfecte dessert om een geweldig diner mee af te sluiten. 

tiramisu