Job en Perry

Ingredienten

4
Personen

Gnocchi

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 300 g fijne bloem
  • 2 grote eieren
  • nootmuskaatbol of nootmuskaat poeder

Truffelsaus

  • truffeltapenade
  • 150 g boter

  • 250 g Parmezaanse kaas
  • 1 bos basilicum
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

1. Schil de aardappelen en breng ze aan de ook in een pan met water en een flinke snuf zout.

2. Prak de aardappelen, strooi er wat bloem overheen en meng ze met de eidooiers. Je moet zelf even zoeken naar de juiste hoeveelheid bloem, voor de beste binding. 
Voeg daarom telkens wat bloem toe en kneed het geheel tot een stevig deeg. Breng het op smaak met peper en nootmuskaat. Leg het deeg vervolgens in de koeling zodat het geheel een beetje kan opstijven. 

4. Rol uit tot dunne slierten van 1,5 cm en snij het in kleine stukjes van 2 cm. Mocht je een gnocchi plankje hebben, kun je de gnocchi daar doorheen halen. Heb je dit niet, kun je met een vork aan een kant er een patroon in drukken, zodat de saus beter hecht. Leg de gnocchi vervolgens in de koeling. 

5. Doe de boter en de truffel-tapenade in de pan en voeg naar smaak wat peper toe.

6. Breng een pan met water en zout licht aan de kook en doe de gnocchi erin. Wanneer ze gaan drijven zijn ze klaar.

7. Doe de truffel-saus over de gnocchi en maak het gerecht af met Parmezaan en verse basilicum. 

Geef je waardering

151
Gnocchi met truffel
Gnocchi met truffelsaus